Buhran geçiriyoruz!

İntihar etti, evini ateşe verip, intihara kalkıştı, polis genç kadını intihardan vazgeçirtirken, baba oğluyla kavga edenleri saldırdı.

Haberler 06.05.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ekonomik ve sosyal dengesizlik vatandan günlük yaamn çekilmez hale getirirken, Diyarbakrda hafta sonu ard ardna yaanan intihar, intihar giriimi ve silahl kavga olaylar toplumsal buhran gözler önüne serdi. te hafta sonu Diyarbakrda yaanan ve vatandalarn yaad travmatik hali ortaya koyan, olaylarn serisi.

BR KADININ ATLADII HBARI

Önceki gece tarihi On Gözlü Köprüden Dicle Nehrine bir kadn atlad yönünde ihbar yapld. Bunun üzerine bölgeye salk, AFAD ve Büyükehir Belediyesi Sualt Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, kadn bulmak için balattklar arama çalmalarn gece yarsna kadar sürdürdü. Ancak her hangi bir bulguya rastlamad.

CESET ARAMA çALIMALARI

Arama çalmalarna dün sabah yeniden balatld. Nehir üzerinde botla gerçekletirilen aramalar kapsamnda ky eridindeki girintiler de tek tek arand.

ELAZI EKB CESED BULDU

Arama çalmalar akam saatlerinde son buldu. Kadnn cansz bedeni 10 kilometre mesafedeki Karpuzlu Mahallesinde bulundu.

Buarada, arama çalmalarna takviye ekip olarak katlan Elaz Emniyet Müdürlüü Su Alt Grup Amirliine bal dalgçlar tarafndan yaplan çalmayla cesedi sudan çkarlan kadnn Saime V.(42) olduu belirlendi. Cansz bedeni otopsi için Diyarbakr Eitim Aratrma Hastanesi morguna kaldrlan ve Batman nüfusuna kaytl olan Saime V.nin psikolojik sorunlar olduu, daha önce de intihara kalkt bildirildi.

EVN ATEE VEREREK YAKTI

Toplumsal buhran ortaya koyan ikinci olay ise, önceki gün akam saatlerinde Yeniehir ilçesinde meydana geldi. Gevran Caddesindeki Karakurt Apartmannda oturan ve bir süredir bunalmda olduu öne sürülen kii, tek bana olduu srada evini atee vererek intihara kalkt.

NTHARA KALKITI, YARALANDI

Evden çkan duman fark eden komularn ihbaryla olay yerine salk ve itfaiye ekipleri sevk edildi. tfaiye ekipleri alevleri söndürürken, evini atee veren kii yaral olarak kurtarld. Salk ekipleri tarafndan ilk müdahalesi yaplan yaral, hastaneye kaldrlarak tedaviye alnd.

ALT GEçTTE NTHAR GRM

Buarada, günün ikinci intihar giriimi ise, dün gece, Ofis semtinde meydana geldi. smi örenilemeyen kadn, alt geçide çkarak, yola atlayacan söyledi. Kadn duyan çevredekiler, alt geçide yaklap, inmesi için ikna etmeye çalrken, polise haber verdi. hbarla olay yerine gelen polis ekipleri, uzun süre konuup, kadn ikna etti. Alt geçitten indirilen kadn, ifadesi alnmak üzere polis merkezine götürüldü.

KAVGA EDENLER SLAHLA VURDU

Olay, dün gece Kayapnar ilçesindeki bir parkta meydana geldi. M.S. (18) ile arkada M.B. arasnda gün içerisinde tartma yaand. M.S., akam eve gittiinde durumu babasna anlatt. smi örenilemeyen baba, gittii parkta M.B.ye tabancayla ate etti. M.B., gösüne isabet eden kurunla yere ylrken, çevre sakinleri polis ve salk ekiplerine haber verdi. Gelen ambulansla hastaneye kaldrlan M.B. tedaviye alnd. Olayn ardndan kaçan üphelinin yakalanmas için polis ekipleri çalma balatt.

VURULDU, HASTANE YERNE EVE GTT

Buarada, dün öle saatlerinde, Yeniehir ilçesinde meydana geldi. smi örenilemeyen, 20 yalarndaki genç, iddiaya göre, silahl kavgada bacandan vurularak, yaraland. Hastane yerine eve giden yaral genç, aabeyi ve kardeinden salk ekibi çarmasn istedi. hbarla gelen salk görevlileri, ilk müdahalede bulunduu genci ambulansla hastaneye götürdü. Polis ekipleri, gencin kart silahl kavga ve hastaneye gitmeme nedeni ile ilgili aratrma balatt.

Ana Sayfaya Git