Bulduğu maaşı kadar parayı, sahibine teslim etti

Bingöl'ün Solhan ilçesinde belediyede çalışan Nevzat Tezel, içinde maaşından fazla para olan cüzdanı buldu. Tezel, kendi imkanlarıyla sosyal medyadan ulaştığı kişiye cüzdanı teslim etti.

Haberler 28.08.2019 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçede bir kafede çay içen belediye personeli Nevzat Tezel, içinde maandan fazla parann olduu bir cüzdan buldu. Cüzdann sahibine ulamak isteyen Tezel, belediyeden anons yaptrd ancak dönü yapan olmad. Bunun üzerine kimlik olmayan cüzdann içine detayl bir ekilde bakan Tezel, bir isim ile fotoraf buldu. Cüzdandan çkan ismi sosyal medyadan taratp bulan Tezel, profil resminin de cüzdandan çkan fotorafla uyumas üzerine mesaj atp kendi numarasn brakt. Bir süre sonra cüzdan sahibi olduu örenilen hayvanclkla uraan ve onlar için ilçeye yem almaya gelen Metin lba, Tezeli arayarak cüzdann kendisine ait olduunu belirtip içindeki parann miktarn da söyledi. Bunun üzerine Tezel, davet ettii lbaa içinden çkan parayla birlikte cüzdan teslim etti.

Yerde cüzdan bulduktan sonra ilk önce belediyeden anons ettirdiini anmsatan Nevzat Tezel, Dönü yapan olmaynca tekrar cüzdan inceledim, bir isim buldum. Sosyal medyadan o kiiye ulatm. Yaptm arama sonucunda cüzdandaki kiiyle bire bir uyuuyordu. Cüzdan sahibine mesaj braktm cüzdannz buldum diye. Telefon numaram yazdm bana ulamas için. Bana ulat parasn takdim ettim dedi.

Cüzdann düürdüünü sonradan fark ettiini aktaran Metin lba ise, Bir kaç yere baktm bulamadm. Sosyal medyaya girdim bir mesaj gelmiti cüzdannz kaybolmu mu diye. Aradm miktarn söyledim miktar uyuunca sabah gelip alabilirsiniz dedi. Bende sabah geldim cüzdanm aldm. Böyle bir durumda paray bulup bana ulat için kendisine teekkür ediyorum ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git