Buluttekin yargılandı

Görevden alınan ve hakkında “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla dava açılan Sur Belediyes Başkanı Filiz Buluttekin için savcı, 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

Haberler 27.10.2020 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl kararyla yerine kayym atanan Sur Belediyesi Bakan Filiz Buluttekin hakknda Örgüt üyesi olmak iddiasyla 7 yl 6 ay ile 15 yl arasnda deien hapis istemiyle Diyarbakr 11. Ar Ceza Mahkemesinde açlan davann 4üncü durumas görüldü. Durumada tutuksuz yarglanan Buluttekin ve avukat hazr bulundu.

SAVCI CEZA STED

Kimlik tespiti ile balayan durumada mahkeme bakan, gizli tank Firarn celse arasnda mahkeme huzurunda beyannn alndn söyledi.

Davann esas hakkndaki mütalaasn sunan duruma savcs, sank Buluttekinin 2017 ve 2019 tarihleri arasnda 42 eyleme katld, evinde propaganda içerikli dokümanlara ulald, KHK ile kapatlan Özgür Kadn Kongresi (KJA) üyesi olduu, Özgür Kadn Hareketi (TJA) üyelerinden talimat ald ile gizli tank Firarn beyanlarna dayanarak, Örgüte üye olma suçunu ilediini savundu. Savc, Buluttekinin örgüt üyesi olma suçundan 7 yl 6 aydan 15 yla kadar hapis cezasyla cezalandrlmasn talep etti.

GZL TANIKIN TEHS HUKUKA AYKIRI YAPILDI

Savcnn esas hakkndaki mütalaasna katlmadklarn ifade eden Buluttekinin avukat Aramalarda el konulan dokümanlar ve müvekkile ait telefona dair rapor düzenlenmemitir. Taleplerimize ramen gizli tank avukatlar hazr olmadan dinlenilmitir. Adil yarglama hakknn ihlalini oluturur. Ayrca gizli tann tehisleri PVSKnin ek 6nc maddesine aykr düzenlendii için hukuka aykrdr. Müvekkilin ismi tana açkça ifade edilmitir. fade tutana, fotoraf tehisinden önce gizli tana gösterilmitir. Gizli tank beyanlarn somutlatramamtr. Gizli tank beyanlar hükme esas alnmamal ve dosyadan çkarlmaldr. Tüm bu hukuka aykr hususlar dikkate alnarak, bizim de hazr olduumuz bir zamanda gizli tann tekrar dinlenmesini talep ediyoruz. Ayrca müvekkilin durumalardan vareste tutulmasn istiyoruz diye ekledi.

BERAATN TALEP ETT

Buluttekin ise gizli tank beyanlarn kabul etmeyerek, Halklarn Demokratik Partisi (HDP) çalmalarn yasal bir ekilde sürdürdüünü kaydetti. Beraatn isteyen Bulutekkin, savcnn esas hakknda sunduu mütalaaya kar savunma yapmak için süre talebinde bulundu.

DURUMA ERTELEND

Durumaya ara vermeyen mahkeme, gizli tank beyanlarndaki hukuka aykrlklarn ve iddia edilen eksikliklerin mahkemece deerlendirilebileceini belirterek, beyanlarnn dosyadan çkarlmas talebi ile yeniden gizli tank beyannn alnmas talebini reddetti. Buluttekinin durumalara katlma zorunluluunu kaldran mahkeme, bir sonraki durumay 22 ubat 2021ye erteledi.

Ana Sayfaya Git