Bunlar zavallı!

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan HDP'li Ersoy'a "İslami değerlere hakaret" tepkisi:

Haberler 12.02.2022 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, HDP stanbul Milletvekili Oya Ersoya ifadelerinden dolay tepki göstererek Hiçbir ifade özgürlüünün tanmnda bakasna veya bakasnn inancna hakaret etmek olamaz. Kendi atalarnn tarihinden habersiz olduu için sadece zavall diyesim geliyor. dedi.

BUNLAR ZAVALLI KESM

Yapcolu, tarihi Sur ilçesi Gazi Caddesinde esnaf ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi. Ziyaretin ardndan gazetecilere açklamada bulunan Yapcolu, HDP stanbul Milletvekili Ersoya ifadelerinden dolay tepki göstererek birilerinin sanatç, milletvekili, gazeteci veya farkl bir kimlikle ortaya çkp Müslümanlara veya onlarn inancna hakaret etmeye cüret edebildiini belirtti. Yapcolu, öyle devam etti:

DNE KARI SAYGI

Hiçbir ifade özgürlüünün tanmnda bakasna veya bakasnn inancna hakaret etmek olamaz. Birilerini eletirebilirsiniz ama bir grup insann inancysa ona hakaret edemezsiniz. Kanunen de bu bir suçtur. Herhangi bir insann kutsalna hakaret etmek doru deildir, meru bir hareket tarz deildir. Birileri, slamdan çok önceki cahiliye dönemindeki zihni yaplarn ilerici olarak görüp slam da gerici olarak yaftalyorsa onda ne vicdan ne de akl vardr. çünkü onlar slamn, insanlar slam öncesi karanlktan çekip kurtardn bilmiyor. O sadece Batnn kafasyla düünüyor, Batnn deerleriyle düünüyor. Bat o karanlk, zulüm ve cahillikler içerisinde debelenip dururken, türlü türlü zulümler yaanrken slam bütün dünyaya medeniyet, hürriyet ve insanlk öretiyordu. Kendi atalarnn tarihinden habersiz olduu için sadece zavall diyesim geliyor.

UCUZ ENERJ YOLU

Esnafn gündeminde elektrik faturalarnn olduunu belirten Yapcolu, esnafn tüketimlerinin artmad halde faturalarn yüksek geldiini ifade etti. Hükümetin elektrik faturalar konusunda adm atmas gerektiini aktaran Yapcolu, konumasn öyle sürdürdü:

u anda küresel çapta bir enerji krizi var, daha dorusu enerji fiyatlaryla ilgili yükseli var. Türkiyede enerji konusunda darya baml. Türkiye, ucuz enerji elde etmenin bir yolunu mutlaka bulmal. Daha çok yenilenebilir enerji kaynaklarna dönmek gerekiyor. Güne ve rüzgar enerjisinden elektrik üretme konusunda Türkiye biraz daha fazla yatrma yönelmelidir. Eer ihracat artrmak, d ticaret açn kapatmak istiyorsanz mutlaka üretim maliyetlerini aa çekmeniz gerekiyor. Üretim maliyetlerinin aaya çekilmesinin yollarndan bir tanesi de üretimin önemli girdilerinden biri olan enerjidir. Enerji maliyetlerinin aa çekilmesi gerekir. Bu konuda bazlar çok yüksek sesle itiraz ediyor ama nükleer enerji eer usulüne uygun bir ekilde yaplrsa, elde edilirse aslnda en temiz ve çevreyi kirletmeyen ucuz enerjilerden biridir. Bu konuda da Türkiye admlar atmaldr. Hükümetin yeniden bir hesaplama içerisine girmesi gerektiini düünüyoruz. Piyasadaki durgunluk devam ediyor. Hayat pahall ciddi ekilde esnafn cirosuna da yansm durumda.

ESNAF HUZUR STYOR

Esnafn huzur istediini, huzuru kaçracak davranlarda bulunanlarn konumalarna ve davranlarna dikkat etmesi gerektiini dile getiren Yapcolu, milletin huzurunun kaçrlmasna yönelik teebbüste bulunulmamas gerektiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git