Burhan: Yerel gazeteler zor günler geçiriyor

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, kur artışı ve yüksek enflasyona bağlı olarak her şeyin zamlandığı günümüzde yerel gazetelerin resmi ilan fiyat tarifelerine zam yapılmadığını belirtti.

Haberler 19.01.2022 - 13:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Yaynclar Dernei Bakan Sinan Burhan, kur art ve yüksek enflasyona bal olarak her eyin zamland günümüzde yerel gazetelerin resmi ilan fiyat tarifelerine zam yaplmadn belirtti.

Konuya ilikin bir basn açklamas yapan Burhan, Yerel gazeteler acil destek bekliyor dedi:

Önceki yllarda, Aralk aynda belirlenen ve 1 Ocaktan itibaren uygulanmaya balayan resmi ilan fiyat tarifesinin Ocak aynn sonlarna yaklalmasna ramen henüz belirlenmediini hatrlatan Burhan, gazetelerin resmi ilan faturalarn 2021 yl tarifesi üzerinden kesmeye devam ettiine dikkat çekti.

Anadolu Yaynclar Dernei Bakan Sinan Burhan, Basn lan Kurumu Resmi lan Fiyat Tarifesi henüz belirlenmedii için yerel gazeteler zor günler geçiriyor. Yerel gazetelerin kat ve bask maliyetleri bir önceki yla oranla yüzde 200 seviyesinde artt. Personel giderine yüzde 50 zam geldi. Kovid19 nedeniyle satlar büyük oranda dütü. Özel reklam gelirleri de azald diye konutu.

lgili kurum ve kurullar göreve davet eden Burhan, Milletin evlatlar, vatan sevdals gazeteciler tarafndan çkarlan ve çalanlar da bu nitelikte olan yerel gazetelerin içinde bulunduu haksz durumun ivedilikle sonlandrlmas gerekmektedir. Yaplacak zammn da artan maliyetler göz önünde bulundurularak yaplmas zorunludur. En az yüzde 80 zam bekliyoruz. Basn lan Kurumu Genel Kurulunu ve konuyla ilgili tüm kurumlar göreve davet ediyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git