Bursa'da sel son dakika felaketi! Engelli çocuktan sonra 1 çocuk daha selde can verdi 2 kayıp

Bursa'da yağış hayatı felç etti. Sel felaketinin yaşandığı Bursa'da ölü sayısı 2 olarak açıklandı. Bursa kestel son dakika son dakika sel felaketi yaşamı felç etti.

Haberler 22.06.2020 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bursada ya hayat felç etti. Sel felaketinin yaand Bursada ölü says 2 olarak açkland. Akam saatlerinde Dudakl köyünde 24 yandaki engelli kzn hayatn kaybetmesinin ardndan Kayack köyünde de 5 yandaki kz çocuunun cesedine ulald.

Bursann Kestel ilçesinde meydana gelen sel felaketi hayat felç etti. Dudakl ve Kayack köyünde akam saatlerinde etkili olan sel, onlarca arac, traktörü sürükledi, çok sayda ev ile binlerce döküm ekili alan da sular altnda kald. çnarck olarak bilinen da yöresinden kaya parçalaryla gelen sel sular Dudakl köyünde hayat durma noktasna getirdi. Köyün üst ksmndaki bir evde kalan 24 yandaki engelli Kader Akbaba sel sularndan dar çkamayarak hayatn kaybetti. Kayack köyünde ise sel nedeniyle Bingöllü 5 kiilik aileden 4 kii kayboldu, köyde 5 yandaki kz çounun cesedine ulald. Böylelikle ilçede meydana gelen selde ölü says 2ye yükselirken kayp says da 4 oldu.

Olay yerine AFAD, Jandarma. Bursa Büyükehir Belediyesine bal tfaiye Daire Bakanl ve AKUT ekipleri gelerek müdahale etti. Bursa Valisi Yakup Canbolat ile Büyükehir Belediye Bakan Alinur Akta felaketin yaand her iki köyde de incelemelerde bulundu.

Canbolat, bölgeye gitmek üzere yola çktn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git