Göçmen kaçakçılarına operasyon

Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde göçmen kaçakçılarına ve düzensiz göçmenlere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 47 kişi tutuklandı.

Haberler 18.11.2025 - 08:57 Son Güncelleme : 18.11.2025 - 08:57

Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik son 2 hafta içerisinde Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca düzenlenen operasyonlarda, 2 bin 386 düzensiz göçmen ve 69 organizatör yakalandı. Yapılan operasyonlarda yakalanan organizatörlerden; 47si tutuklandı, 22si hakkında adli kontrol kararı verildi.
Operasyonlarda ayrıca; 89 araç ve 6 bot ele geçirildi. Yakalanan düzensiz göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Ana Sayfaya Git