Büyü için kedileri kesiyorlar

Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, son zamanlarda ayakları kesilen kedilerin sayısının artmasıyla ilgili, "Yeni bir inanışa tapan kitleler mi oluştu?’ derken sanatçı Haluk Levent de sosyal medya hesabından "Şarlatanlar, köpek ve kedilerin ayaklarını keserek büyü bozduklarını dile getirip para kazanıyorlar" diye tepki gösterdi.

Haberler 28.12.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son zamanlarda birçok ilde kedilerin ayaklar kesildi. Vatandalar, kedilerin ayaklarnn büyü yapmak için kesildiin iddia etti. Hayvanseverlerin tepkisine neden olan olaylar zinciri geçtiimiz hafta Diyarbakrda 4 aya kesilmi bir kedinin bulunmasyla balad. Ardndan da benzer iki olay Antalyada yaand. Muratpaa ilçesinde yavru bir kedi, 4 baca ve kuyruu kesilmi halde bulundu. Olayla ilgili polis ekipleri soruturma yürütürken tam 6 gün sonra ayn bölge bacaklar kesilmi baka bir kedi, daha bulundu. Olaya tepki gösteren hayvanseverler hayvanlara uygulanan iddetin karlksz kalmamasn istedi.

HALUK LEVENTTEN BÜYÜ TEPKS

AHBAP Dernei Bakan sanatç Haluk Levent de yaananlara sosyal medya hesabndan yapt paylamla tepki gösterdi. Ayaklar kesilen bir kedinin fotorafn paylaan Levent, u ifadelere yer verdi: Aldmz duyumlardan çok tehlikeli bir akm ile kar karyayz. arlatanlar, köpek ve kedilerin ayaklarn keserek büyü bozduklarn dile getirip para kazanyorlar. Maalesef bu tür olaylar daha çok göreceiz.

YEN BR NANIA TAPAN KTLE M VAR?

Kedilerin ayaklarnn büyü yapmak için kesildii yönünde çok sayda duyum aldklarn anlatan Candost Dernei Bakan Arife Yank, stanbulda yaanan olayda yakalanan ahs, büyü için hayvann bacan kestiini itiraf etmiti. imdi de pe pee Antalyada buna benzer olaylar yayoruz. Ancak bunun arkasndaki sebebi düünmek daha korkutucu. Bunlar gerçekten büyü için mi yaplyor, buna inanlar var m, yoksa sapkn duygularla m yaplyor? Ya da yeni bir oluum veya yeni bir inana tapan bir kitle mi var? Bunlar sözleerek mi bu olaylar gerçekletiriyor? Henüz bilemiyoruz. Ancak emniyet görevlilerinin aratrmalar sürüyor dedi. Geçtiimiz yllarda ise stanbulda art arda 14 kedinin katledildiini hatrlatan Yank, O olayn da sorumlusu yakalanamad. Bunlar duyunca o dönem, aklma geldi. Öldürdüü kedilerin yanlarna çiçek, çakmak gibi ipuçlar brakyordu. Haberlere çkarak ilgi oda olmak isteyen ya da iddetten zevk alan psikolojik sorunlar olanlar da böyle eyler yapabiliyor dedi.

CEZALAR, CAYDIRICI OLMALI

Hayvanlara iddet uygulayan kiilere verilen cezalarn, caydrclktan çok uzak olduuna dikkat çeken Yank, Yakalanan ahslar, para cezas ile kurtuluyor. Caydrc cezalar verilmedii sürece bu tip olaylarn, sonu gelmeyecektir. Hayvanlara kar yaplan ikenceler, gelimi bir toplumda olmamal. Mecliste bulunan Hayvan Haklar Yasasnn bir an önce onaylanmasn istiyoruz. Ar cezalar, bu eylemlerden kiileri vazgeçirtecektir diye konutu.

ÖZELLKLE KEDNN KUYRUU LE BACAKLARI KESLM

Antalyada yaayan ve sokakta ayaklar kesilmi yavru bir kedi bulan Fatma Ranta Kahile, Her sabah evimden çkp sokaktaki hayvanlar besliyorum. Sabah, yine buradaki hayvanlar beslemek için geldiimde kedi yavrusunun kaldrmda yattn fark ettim. Yakndan baktmda bacaklar ve kuyruunun olmadn gördüm. Birilerinin, özellikle kesmi olduunu tahmin ediyoruz. çünkü bir hayvan yapsa belli olur. Artk kötü ellerin hayvanlarn üzerinden çekilmesini istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git