Büyük dayanışma!

Diyarbakır'da 2 yıl önce beyninde tümör tespit edildiği için okula gidemeyen 7 yaşındaki Emir Aydın'a evde ders vermek için, daha önce kanseri yenen öğretmen Ahmet Şudut gönüllü oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü bu talebe olumlu yanıt verince Ahmet Şudut, Emir'e evde eğitim vermeye başladı.

Haberler 17.03.2020 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentte oturan 3 çocuklu Aydn ailesinin ortanca çocuu Emir, 5 yandayken geçirdii rahatszlk sonucu hastanede tedaviye alnd. Tedavi gördüü hastanede doktorlar Emirin beyninde tümör tespit etti. Kanser tehisi konulan Emirin tedavisine baland. Olunun okul çana gelmesiyle Mevlide Aydn, Emirin doktorlaryla görütü. Doktorlar, Emirin okula gidemeyeceine karar vermesi üzerine anne Mevlide Aydn, olunun evde görmesi için l Milli Eitim Müdürlüüne bavurdu. Milli Eitim Müdürlüü, Mevlide Aydnn bavurusunu incelemeye ald srada Emirin durumunu örenen ve geçen yl yakaland akcier kanserini erken tehisle sonucu yenen Ahme udut, harekete geçti. udut, Emire evde ders vermeye gönüllü olduunu Milli Eitim Müdürlüüne bildirmesiyle talebi kabul edildi.

KENDMZ çOK ANSLI HSSEDYORUZ

Öretmen udut, Emire evde eitim vermeye baladktan ksa süre sonra dayanma gecesi düzenledi. Sudut, Diyarbakr Öretmenevinde düzenlenen gecede, Emirin tedavisi için para topland. Geceye katlan l Milli Eitim Müdürü Dr. Feysel Taçer, öretmen udutun sergiledii vefann önemine dikkat çekerek, Ahmet udut hocamz Türkiyede ve dünyada ei az bulunan bir çabayla çok büyük bir vefa örnei gösterdi hepimize. Kendimizi çok ansl hissediyoruz böyle öretmenlerle çaltmz için dedi.

KMZ DE AYNI LLETN MADURUYUZ

Öretmen Ahmet udut, ayrca Emire, resim ve müzik öretmenlerinin de eitim vermesini salad. udut, 8 seanslk kemoterapi tedavisi gördüünü, kanseri yendikten sonra Emire ders vermenin mutluluunu yaadn ifade ederek, öyle konutu:

Akcierimde kitle için 8 seanslk bir kemoterapi n tedavisi gördüm. Bundan dolay evde eitim sistemine geçmek için l Milli Eitim Müdürlüüne dilekçe verdim. Sa olsun l Milli Eitim Müdürümüz Feysel Taçer uygun buldu ve beni evde eitim sisteminde görevlendirdi. Emir Aydn, örencimiz beyin tümörü nedeniyle ameliyat olmu ve okula gidemiyordu. O da evde eitim almak için bavurmutu. Yolumuz bu ekilde kesiti. Kasmn ayndan beri birlikte çalyoruz. Birbirimizin dilinden iyi anlyoruz. kimiz de ayn iletin maduruyuz. Ben atlattm. Sadece belli dönemlerde kontrole gidiyorum. Emir ile çalmalarmz devam edecek. Gelecek yl ikimiz de salmza kavuursak özellikle o salna kavuursa doal ortamda devam edecek. Emir ile çalmalarmz evle snrl kalmyor. Resim ve müzik öretmenlerinden dersler alyor. Ben de onu d ortamda sosyal hayatn içine katmak için çalmalarda bulunuyorum. Alverie gidiyoruz, sinemaya gidiyoruz. Kolejlerde kendi yatlaryla buluturuyoruz.

Anne Mevlide Aydn ise olu Emirin evde eitim görmesinde emei geçenlere teekkürlerini ileterek, Evde eitim olarak çok güzel gidiyor. Öretmenimizden memnunuz. Emir de çok mutlu bu konuda. Yazmay çok seviyor dedi.

Ana Sayfaya Git