Büyükelçilerden Türkiye'nin salgınla mücadelesine övgü

Ankara'da görev yapan yabancı misyon şefleri, Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla mücadelede başarılı çalışmalar yürüttüğünü belirterek, bu sürecin çok iyi yönetildiğini ifade etti.

Haberler 09.04.2021 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl letiim Bakan Fahrettin Altun, ngiltere, talya, Pakistan, Azerbaycan ve Avustralyann Ankara büyükelçilerinin, Türkiyenin koronavirüs salgnyla mücadelesini deerlendirdii röportajlar Twitter hesabndan paylat.

TÜRKYENN PERFORMANSI GAYET Y

ngilterenin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, röportajnda, Türkiyenin gayet modern ve kapsaml salk sistemi olduunu belirterek, Bence salk sistemine bu kadar yatrm yapmanzn faydasn pandemi döneminde gördünüz. Bence Türkiyenin performans gayet iyi. Hastanede tedavi gören, hayatn kaybeden, hastala yakalananlarn rakamlarna baktnzda Türkiyenin durumu dier birçok ülkeye göre iyi. Benim ülkemde ise hayatn kaybedenlerin says maalesef Türkiyeden çok daha fazla dedi.

Avustralyann Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown ise Türkiyenin pandemi ile mücadelesini çok etkileyici bulduunu belirterek, Dünya standartlarndaki hastaneleriniz bu müdahaleyi kolaylatrd. Salk çalanlarnzn emei muazzam. Türkiyenin ayrca baars sadece kendisi için deil tüm dünya için. Ülkem de bundan yararlanmtr. Pandemiyi burada yaadm ve Türkiyenin müdahalesi birinci kalitede diye konutu.

TÜRKYE Y çIKARDI

Pakistann Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi de, Türkiyenin pandemi ile mücadelesinin sistemli olduunu belirtti. Türkiyenin bütüncül ve iyi düünülmü bir anlayla mücadele ettiini kaydeden Qazi, Birinci dalga çok iyi yönetildi. Vatandalarnn hayatn korumak ve ekonomiyi korumak arasndaki hassas dengeyi gözetmek için ter döktüler. Hem ekonomide hem salgnla mücadelede Türkiyenin baarl bir yönetim gerçekletirdiini söyleyebiliriz diye konutu.

talyann Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani, Türkiyenin bu pandemi karsnda çok iyi i çkardn düünüyorum. Türkiye eitimli doktor ve hemireleri ile güçlü salk sistemiyle iyi bir i çkard. Hayatn kaybedenlerin says düük seyretti ve ülke çalmaya devam etti dedi.

Azerbaycann Ankara Büyükelçisi Hazar brahim Khazar da Türkiyenin, bu durumu en iyi yöneten devletlerden biri olduunu kaydetti. Khazar, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann çok hzl kararlarla süreci yürüttüünü belirterek, En iyi, en doru politikalar yürüttü ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git