Çalar'a 26 yıl istendi!

Geçen yıl TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta oynanan Sakaryaspor maçında rakip takım futbolcusuna yönelik saldırılarından dolayı Amed Sportif Faaliyetler futbolcusu Mansur Çalar hakkında 4 ayrı suçtan dava açıldı

Haberler 01.07.2020 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen yl oynanan Amed Sportif Faaliyetler-Sakaryaspor maçnda yeil krmzl oyuncu Mansur çalarn rakip takm futbolcularna yönelik saldrlar dolaysyla hakknda 4 ayr suçtan 8 yl 6 aydan 26 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Diyarbakr Stadnda 2 Mart 2019da TFF 2. Lig Beyaz Grupta maçnn ardndan Sakaryasporlu 4 futbolcunun, Huzur Polis Merkezine bavurarak rakip takmn oyuncusu çalardan kendilerini kesici aletle yaralad iddiasyla ikayetçi olmasnn ardndan Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma tamamland.

Sakaryaspor futbolcular Dilaver Güçlü, Ferhat Yazgan, Hac Ömer Doru ve Tevfik Kösenin müteki, çalarn da üpheli olarak yer ald iddianame 3. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, çalarn, maçn ilk yarsnda penalt kullanacak olan müteki Sakaryaspor futbolcusu Güçlünün yanndan geçerken ele geçirilemeyen kesici aleti karn bölgesine sürttüü belirterek, unlara yer verildi:

Kesici aleti mütekilerden Yazgann boyun bölgesine sürttüü ve elindeki cismi göstererek, hepinizi çizeceim. dedii, ilk yarnn bitiminde ise maçta çkan kargaa srasnda müteki Dorunun yüzüne ve müteki Kösenin de sol koluna sürterek, küfür etmesi üzerine ikayetçi olunmutur.

YARA ZLER KESC, DELC VE YABANCI CSM ZYLE UYUMLU

Maçn ardndan 4 futbolcuya maçtan sonra verilen doktor raporlarnn da yer ald iddianamede, Yazgan ve Kösenin vücudundaki yara izlerinin kesici, delici ve yabanc cisim iziyle uyumlu olduu, Güçlü ve Dorunun da trmalama ile olutuu kanaatine varld aktarld.

KAMERA GÖRÜNTÜSÜNDE TOKAT VE BOAZ SIKMA TESPT EDLD

ddianamede, incelenen kamera görüntüsünde çalarn, mütekilerden Doruya tokat att, Yazgann da boazn sktnn tespit edildii, elinde bir cisimin olup olmadnn ise belirlenemedii kaydedildi.

Bilirkii raporunda ise çalarn maç bandaki seremonide sol el parmaklarnn bitiik vaziyette olduunun ve parmaklarnn tutu ekli itibaryla elinde bir ey olabileceinin deerlendirildii bildirilen iddianamede, Ancak görüntüden herhangi bir cisim olup olmad anlalmamtr. ifadesi yer ald.

YARALANMAYA SEBEBYET VEREN CSM SLAH SAYILDI

ddianamenin sonuç ve deerlendirme ksmnda öyle denildi:

üpheli çalar, elinde cisim olmadn ve mütekilere kar maçta oluan pozisyonlar haricinde herhangi bir müdahalesinin olmadn beyan etse de kamera görüntüleri ve ifadesinde Yazgan ve Doruya fiziksel müdahalede bulunduu görülmektedir. Mütekilerin doktor raporunda, tarif edilen yaralanmalarn kesici veya sert bir cisimle olutuu belirtilmitir. üphelinin tüm mütekilere kar silahla yaralama eyleminde bulunduu ve savunmasnn suçtan kurtulmaya yönelik olduu yönünde kanaat hasl olmutur. Böylelikle üphelinin üzerine atl suçlar iledii anlalmtr.

STENLEN CEZA

ddianamede, Mansur çalar hakknda 4 kez kasten yaralama, hakaret, tehdit ve spor alanlarna yasak madde sokulmas ve müsabaka düzeninin bozulmas suçlarndan 8 yl 6 aydan 26 yla kadar hapis cezas ve mahkumiyeti halinde TCKnin 53/1 maddesinde görülen hak yoksunluklarna hükmedilmesi isteniyor.

SÜREç

TFF 2. Lig Beyaz Gurup 24. haftasnda Diyarbakr Stadnda 2 Mart 2019da oynanan Amed Sportif Faaliyetler-Sakaryaspor maçnn ardndan Sakaryasporlu 4 futbolcunun, Huzur Polis Merkezine bavurarak rakip takmn oyuncusu Mansur çalardan kendilerini kesici aletle yaralad iddiasyla ikayetçi olmasna ilikin Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma kapsamnda, savclkta ifade veren çalar, nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliine sevk edilmiti.

çalar, yurt dna çk yasa ve haftada iki gün en yakn kolluk birimine giderek imza atmas artyla serbest braklmt. Mahkemece, adli kontrol tedbirlerine uyulmamas halinde çalarn tutuklanabilecei ihtarnda bulunulmutu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 7 Martta Mansur çalara sürekli hak mahrumiyeti cezas vererek, 34 yandaki oyuncuyu futboldan men etmiti.

TFF Tahkim Kurulu, çalara verilen sürekli hak mahrumiyeti cezasn 20 maç men cezasna çevirmiti.

Ana Sayfaya Git