Çaldıkları arı kovanlarını başkasına satan 2 kişi gözaltına alındı

Batman’da 3 kişiye ait 76 arı kovanını çalarak başkasına satan 2 kişi, jandarma suç araştırma timinin sıkı takibi sonucunda yakalanarak gözaltına alındı.

Haberler 06.11.2020 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Valiliinden yaplan açklamada, jandarma suç aratrma timi tarafndan yaplan ayrntl ve titiz çalmalar ile elde edilen istihbar bilgi neticesinde ar kovanlarnn daha önceden hrszlk kayd bulunan F.ç. ve M.Z.T. isimli ahslar tarafndan çalndnn deerlendirildii belirtildi.

ARI HIRSIZLARI

Açklamada, Bahse konu kovanlarn Bat Raman Bölgesinde K.ç. isimli ahsa ait arazide olduu, çalnan kovanlarn tannmamalar maksadyla ksmen farkl renklere boyand ve burada farkl noktalardan çalnan ar kovanlarnn da olduu, bahse konu kovanlarn buradan daha sonra M..ç. isimli ahs tarafndan Sason ilçesi Gürgenli köyü Yuvarl mezrasnda arclk yapan M.S.ç. isimli ahsa satldnn bilgisi alnmtr. Dedektif gibi iz süren JASAT ekipleri 30 Ekimde Batman Cumhuriyet Savcsndan alnan talimat üzerine kovanlarn bulunduu iki farkl noktada arama yapm, yaplan arama neticesinde kovanlar tespit edilmitir. Madurlar E.ç. A.K. ve B.Y. isimli ahslara tehis ettirilen kovanlarn madurlara ait kovanlar olduunun belirlenmesiyle toplam 76 adet an kovam sahiplerine teslim edilmitir denildi.

Olayla ilgili gözaltna alnan 2 kiinin jandarmadaki ilemleri devam ediyor.

Ana Sayfaya Git