Cami namaz sonrası sınıfa dönüşüyor!

Mahalle imamı camiyi namaz vakitleri dışında sınıfa dönüştürüyor

Haberler 22.10.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muun Varto ilçesinde, evlerinden Eitim Biliim Ana (EBA TV) balanma imkan olmayan örenciler için camiye internet balatan imam Erturul Kertil, namaz vakitleri dnda camiyi snfa dönütürerek çocuklarn eitimlerine katk salyor.

Amasyadan 10 yl önce Varto ilçesine bal Hürriyet Mahallesindeki Hz. Ömer Camisine atanan Kertil, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda eitimlerini evden sürdürmek zorunda kalan örencilere yardmc olmak için çaba gösteriyor.

Salgn sürecinde balatlan uzaktan eitim döneminde, evlerinden EBA TVye balanma imkan olmayan ilk ve ortaokul örencileri için camiye internet balatan Kertil, görevli olduu camiyi namaz vakitlerinin dnda örencilerin hizmetine sunuyor.

Yüz yüze eitime balayamayan snflar ile haftann belirli günlerinde EBA TVden eitim alan örenciler için camiyi snfa dönütüren Kertil, çocuklar salgndan korumak için Kovid-19 tedbirlerini titizlikle uyguluyor.

Cami giriinde atelerini ölçüp maskelerini kontrol ettii, ellerini dezenfekte ettirdii örencileri içeri alan Kertil, çocuklarn sosyal mesafe kurallarna uygun yerletirilen rahlelerin üzerinden tablet ve telefonlaryla derslerini takip etmelerine imkan tanyor.

- Anlamadklar konularda yardmc oluyorum

Kertil, AA muhabirine yapt açklamada, mahallede genellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerin oturduunu, bu nedenle her örencinin internete ulama imkannn bulunmadn söyledi.

çocuklarn derslerinden geri kalmasna gönlünün raz olmadn anlatan Kertil, Uzaktan eitim sürecinde çocuklarn büyük bölümünün internet imkannn bulunmadn gördük. Onlara yardmc olmak için camiye internet balattk. EBA TVye balanmaya gelen örencilerimizin atelerini ölçüp, ellerini dezenfekte ederek içeri alyorum. Sosyal mesafe kurallarna göre camiye yerletirdiimiz örencilerimiz tabletlerden veya telefonlarndan EBA TVye balanarak derslerini dinliyorlar. Marmara Üniversitesi lahiyat Fakültesi mezunuyum. Saysal ve sözel derslerim iyi olduu için örencilere anlamadklar konularda yardmc oluyorum. Konular daha iyi anlamalarn salamaya çalyorum. Ders sonunda camimizde bulunan bilgisayar ve yazcdan ödevlerinin çktlarn alyorum. Bu sayede çocuklar krtasiyeye gitmek zorunda kalmyor. diye konutu.

- Üniversiteye hazrlanan örencilere ders veriyordu

Örencilerden Kübra Nazl Aydn ise evinde internet olmad için EBA TVye balanamadn, her gün kardeiyle camiye gelerek derslere katldn belirtti.

Kertilin kendileriyle yakndan ilgilendiini, anlamadklar konularda yardmc olduunu aktaran Aydn, Erturul Hocamz camiye internet balatarak mahalledeki bütün örencileri çardnda çok mutlu olduk. Camiye gelip EBA TVye balanyoruz. Her konuda bize yardmc oluyor. dedi.

Mahalle sakinlerinden Bar çiçek de Erturul Hocamzdan Allah raz olsun. Cemaat olarak ondan çok memnunuz. Hem mahallemizin çocuklarna rol model oluyor hem de eitimlerine katk sunuyor. Hocamz daha önce üniversiteye hazrlanan örencilere camide ders veriyordu imdi ise EBAya balanamayan örenciler için camiye internet balatp derslerinde yardmc oluyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git