Çamur yağacak!

Meteoroloji Şanlıurfa ve Mardin'in güney kesimlerinde toz taşınımı ve çamur şeklinde yağış uyarısında bulundu

Haberler 11.03.2021 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüü, anlurfa ve Mardinin güney kesimlerinde bugün Suriye ve Irak kaynakl toz tanm beklendiini, çamur eklinde ya gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerektiini bildirdi.

Kurumdan yaplan duyuruya göre, Türkiyenin kuzey ve dou kesimlerinde hava parçal ve yer yer çok bulutlu olacak.

Öle saatlerinden sonra ç Ege ve Eskiehir çevreleri, akam ve gece saatlerinde Marmara, Kuzey Ege kylar, Bat Karadenizin bat kylar, ç Anadolunun dousu, Dou Anadolu (Kars ve Ardahan hariç), Güneydou Anadolunun kuzey ve dousu ile Giresun, Gümühane, Bayburt çevrelerinde ya bekleniyor.

Yalarn genellikle yamur ve saanak, Dou Anadolunun dousu ile Kayseri, Sivas, Gümühane, Bayburt çevrelerinde karla kark yamur ve kar eklinde görülecei tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve dou kesimlerde buzlanma ve don olayyla birlikte yer yer pus ve sis öngörülüyor. Dou Karadenizin iç kesimleri ile Dou Anadolunun güneydousunda ç tehlikesi bulunuyor.

SICAKLIKLAR ARTACAK

Scaklklarn bugün 2 ila 4 derece artmas bekleniyor. Rüzgarn, genellikle güney ve güneydoudan, ülkenin kuzey kesimlerinde dou ve kuzeydoudan hafif, ara sra orta kuvvette esecei tahmin ediliyor.

TOZ TAINIMI VE çAMUR EKLNDE YAI UYARISI

anlurfa ve Mardinin güney kesimlerinde Suriye ve Irak kaynakl toz tanm beklendiinden meydana gelebilecek hava kalitesi ve görü mesafesinde azalma, ya alan yerlerde çamur eklinde ya gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git