Çekirge istilası

İlçeye 40 kilometre uzaklıktaki Güldoruğu Mahallesi kırsalında görülen binlerce çekirge korkuya neden oldu. Mahalle halkı çekirge istilasının ekili arazilerine zarar vermesinden korktuklarını belirterek, yetkililerden yardım istedi. Çekirgelerin son yıllarda bölgede sıkça görüldüğünü ve her yıl çoğaldığını belirten mahalle halkından Mehmet Aycan, "Son yıllarda mahallemizde sürekli çekirgeler görülüyor ve girdikleri alanı tamamen bitiriyorlar. Bizler hayvancılık ve çiftçilikten geçiniyoruz ama çekirgeler her yere zarar verdiği için sıkıntı çekiyoruz. Devlet yetkililerinden yardım bekliyoruz, kendi imkanlarımız ile ilaçlama yapıyoruz ama yeterli değil'' dedi.

Haberler 23.04.2020 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Siverek ilçesinin krsal bölgeleri çekirge istilasna urad.

lçe krsalndaki Ortaköy, Güldoruu ve Bemayac mahallelerinde, geçmi yllarda görülen çekirgeler yeniden ortaya çkt. Binlerce dönüm araziye yaylan çekirge sürüsünün ekili alanlara zarar vermesinden endie eden mahalle halk ilaçlama yaparak önlem almaya çalyor.

laçlama yapan çiftçilerden Mehmet Aycan, çekirgelerin geçen yl da bölgede görüldüünü belirtti.

Ekili alanlarn korumak istediklerini dile getiren Aycan, u ifadelere yer verdi:

lçe Tarm Müdürlüünden aldm srt pompasyla 30 ila 40 kii ilaçlama yapyoruz. Bazen belediye personelleri gelip yardmc oluyor, bazen de köylüler olarak kendi imkanlarmzla çalyoruz. Köylülerle hallolabilecek bir i deil bu. çekirgeler nisan aynda ortaya çkyor ve eylül ayna kadar ekili alanlarn ve hayvanlarn otlayabilecei bütün alanlara zarar veriyorlar. Biz uçakla burann ilaçlanmasn istiyoruz, köylünün yapabilecei bir ey deil bu.

Hayri Aycan ise çekirgeler ile 5 yldr mücadele ettiklerini, sorunlarnn her yl bu dönemde yeniden baladn belirtti.

çekirgelerin ekonomik olarak kendilerine büyük zarar verdiini vurgulayan Aycan, Köy halk hayvanclkla urayor ancak çekirge istilas yüzünden geçim sknts yaamaya baladk. çekirge sürüsü bütün ekinlere zarar verdi. Srt pompasyla olacak bir ey deil. u anda çekirgeler yavru eklinde yaklak 20 gün sonra büyüyüp daha çok alana zarar verebilirler. dedi.

Ana Sayfaya Git