Ceset sayısı 40'a yükseldi

Van'da, içinde kaçak göçmenlerin de bulunduğu teknenin batmasının ardından çalışmalar sürüyor. Batık teknede ROV cihazı ile yapılan aramalarda, bugün 1 kişinin daha cansız bedeni çıkarıldı. Böylece gölden çıkarılan ceset sayısı 40 oldu.

Haberler 17.07.2020 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geva ilçesinin Altnsaç Mahallesinde, 27 Haziran günü saat 22.00 sralarnda, kendi tekneleriyle Van Gölüne açlan kuzenler Sedat ve Medeni Akba için kayp ihbar yapld. Alabora olan tekneden yüzerek kurtulan Medeni Akba, 28 Haziran günü saat 23.00 sralarnda Tuba ilçesi çitören Mahallesi yaknlarnda bulunarak, jandarmaya götürüldü. Medeni Akban verdii bilgiler dorultusunda Sedat Akba ile yaklak 60 kaçak göçmenin bulunduu teknenin batt bölgede arama çalmas balatld. Yaplan çalmalar kapsamnda batan teknenin yeri çarpanak Adasna 1 kilometre uzaklkta, gölün 107 metre derinliinde tespit edildi.

CENAZELER KMSESZLER MEZARLIINA DEFNEDLYOR

Özel ekiplerin ROV cihazlaryla tespit ederek görüntüledii teknenin içinde bulunan cesetler, kancalama yöntemi ile gölden çkarlyor. Dün yaplan durum deerlendirmesinin ardndan bugün sabah saatlerinden itibaren yeniden balanan çalmalarda ROV cihaz ile bir ceset daha çkarld. Böylece u ana kadar gölde çkarlan ceset says 40 oldu. çkarlan cesetler botla kyya yanatrlp, hazr bekletilen cenaze aracyla Van Adli Tp Kurumuna götürülerek, otopsileri yaplyor. Otopsileri tamamlanan cenazeler, Vandaki kimsesizler mezarlnda topraa veriliyor.

Ana Sayfaya Git