Çeyiz parasıyla istihdam yarattı

Çeyiz parasına devlet desteğini katan kız kardeşler 30 kişiyi iş sahibi yaptı

Haberler 07.04.2022 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte çeyiz parasna devlet desteini katan iki kz karde el ele vererek tekstil atölyesi kurdu, 30 kiiye istihdam salad.

Uzun yllar tekstil atölyesinde çalan Zahide (40) ve kardei Asiye Erenkaya (32), memleketlerine yatrm yapma karar ald.

çeyiz için biriktirdikleri para yetersiz kalnca Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresi Bakanlna (KOSGEB) bavuran kardeler, verilen eitimle giriimcilik belgesi almaya hak kazand.

Projeleri kabul edilip, KOB destei alan iki karde bir ay önce Siirtte tekstil atölyesi kurdu.

23ü kadn 30 kiiye istihdam salayan atölyelerinde fason üretim yapan Erenkaya kardeler, gelecee dair hedeflerini de büyüttü.

GÜCÜMÜZÜ BRLETRDK, HAYALMZ GERçEKLETRDK

Zahide Erenkaya, AA muhabirine, küçüklükten bu yana kardeiyle kendi ilerine kurmay hayal ettiklerini, bunu da memleketlerinde gerçekletirdiklerini söyledi.

Yaklak 16 yl tekstil sektöründe çaltklarn ifade eden Erenkaya, Devletimize bavurduk ve KOSGEB desteiyle atölyeyi açtk. Allah devletimize zeval vermesin, her türlü imkan bize saladlar. Kardeimle gücümüzü birletirdik, hayalimizi gerçekletirdik. Devletimiz her zaman yanmzda oldu. Atölyede u an 30 kii çalyor. stihdam 70 personele çkarmay planlyoruz, ihracata balamak istiyoruz. dedi.

Erenkaya, yaknlarnn desteklememesine ramen atölyeyi kurmay baardklarn dile getirerek, 16 sene baarmm bunu da baarrm diye düündüm. Neden insanlara faydam dokunmasn diye düündüm. Ailem bata kar çkt. Bunu kantladm, inallah daha da iyi olacak. Kadn istedi mi yapamayaca bir ey yok. KOSGEB yetkililerine teekkür ediyoruz. diye konutu.

ABLA KARDE PERSONELE LHAM KAYNAI OLDUK

Asiye Erenkaya da hayallerini gerçekletirmekten ve memleketlerine yatrm yapmaktan mutluluk duyduunu, ileride ilerini daha da büyütmeyi hedeflediklerini belirtti.

Abla karde uzun yllar tekstil sektöründe hizmet verdiklerini anmsatan Erenkaya, Atölyede çalan personele ilham kayna olduk. nanan ve azim gösteren herkes baarabilir. çalanlar da hep çevremizden isiz insanlar. Biz de çalarak i deneyimi ve ustalk becerisi kazandk. dedi.

Üniversitede tekstil bölümünde örenimini tamamlayan ve atölyede ie kavuan Dilan Talat, bu atölyede çalmaktan duyduu memnuniyeti belirterek, iverenin kadn olmasnn ileride i kurmak için kendilerine özgüven saladn aktard.

KOSGEB 160 BN LRA DESTEK SALADI

KOSGEB Siirt l Müdürü Ömer Erklç, giriimci kardelere gereken her türlü destein verildiini söyledi.

fikri olan ve i yeri kurmak isteyenleri KOSGEBe beklediklerini dile getiren Erklç, Giriimci kardeler daha önce bu iin her aamasnda yer almlar. Öz sermaye biriktirip bize bavurdular. Biz de baarl olacaklarn düünerek, kendilerine yol gösterdik. lk bata e-devlet üzerinden giriimcilik eitimi almalarn saladk. yeri kurup 30 kiiye istihdam saladklar için kendilerine 100 bin lira makine tesisat destei, 50 bin lira performans ve 10 bin lira da kurulu destei verdik. diye konutu.

Ana Sayfaya Git