Ceza yok teslim ol

Evlat nöbetindeki anneler kızlarına ve oğullarına seslenerek, "ceza yok, gel teslim ol" dediler.

Haberler 05.01.2021 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 182 ailenin HDP binas önündeki oturma eylemi, 490nc günde de sürüyor. 5 yl önce, 15 yandayken, kaçrlan olu Baran için evlat nöbetine devam eden Solmaz Örünç, Sesimi duyuyorsan eer gel, adalete teslim ol. Onlar seni kandryor. Ceza falan yok. Gelen çocuklar, ceza almadan annelerine kavuuyor dedi.

Diyarbakrda yaayan Mehmet Akar, geçen yl 21 Austosta kayboldu. Akarn annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP Diyarbakr il binas önüne geldi. Olunun HDPliler tarafndan daa kaçrldn söyleyen anne Akar, il binas önünde oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Akarn çocuuna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylülde HDP binas önünde oturma eylemine balad.

OLUM GEL, TESLM OL

Vandan 5 yl önce kaçrlan olu Baran için HDP il binas önünde evlat nöbeti tutan Solmaz Örünç, olunun kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak, unlar söyledi:

HDP olmazsa PKK da olmaz. HDP bir çocuk katilidir. PKK gelip benim olumu zorla götürmedi. HDP alp onlara verdi. Selahattin Demirtaa özgürlük istiyorlar da benim Baranmn özgürlüü nerede kald? Önce bizim olumuzun özgürlüünü istesinler sonra da onun için istesinler. Kandile neden gitti? Karaylanla fotoraf çekmi. Ben olumu istiyorum baka bir ey istemiyorum. Hastalk, souk, k ve yaz geldi buradan kalkmadm. Ben HDPden çocuumu istiyorum. çocuumun elinden kalemi aldlar, silah verdiler. Olum Baran; sesimi duyuyorsan eer gel, adalete teslim ol. Onlar seni kandryor. Ceza falan yok, gelen çocuklar ceza almadan annelerine kavuuyor. 1 yldr HDPnin kapsndaym. Gel, yeter.

Vanda, 15 yanda daa kaçrlan kz eyma Sancar için eylemini sürdüren Nazl Sancar, evlatlarn HDPden istediini söyledi.

Kzndan 9 yldr haber alamadn belirten Sancar, Onlar zannediyorlar ki herkes gelip iki üç gün oturup evine gidecek. Öyle bir dünya yok. Sonuna kadar bu çadrn altndayz. Sonuna kadar bütün buradaki anneler ve babalar mücadelelerine devam edecek. dedi.

Evlat acs çektiini aktaran Sancar, unlar kaydetti:

Kzmn yüzünü, eklini unuttum. Dayanacak gücümüz kalmad artk. HDP olmasa PKK olmaz. Benim kzm 13 yandayd. Elini kolunu balayarak zorla araca atp götürdüler. 9 yldr evlat acs çekiyorum. Benim kzmn hayatn çaldlar. Benim kzmn elinden kalem alp silah verdiler. Kzma gelinlik giydirmek istiyordum. Onun hayalleri vard. Kzmn özgürlüünü çaldlar. Artk yeter. Evlatlarmz versinler.

Kz eymaya teslim olmas için çarda bulunan Sancar, Eer beni görüyor ve duyuyorsan gel, devlet güçlerimize teslim ol. Onlar dinleme. Ceza yok, bir ey yok. Sen de gel kzm. 2021 senesinde bizi sevindir. Artk dayanacak gücüm kalmad. eklinde konutu.

Evlat nöbetine kz Songül için devam eden annelerden Fatma Akku ise evladnn HDP il binasndan daa götürüldüünü söyledi.

HDPden çocuunu istediini ifade eden Akku, çocuklar dada, bizi de kendi kaplarnda mahkum etmiler. Yeter artk. Görsünler bizi. Bütün partiler bizi görsün. Onlar kendi çocuklarn görmeden iki saat dayanamyorlar. Bizim alt sene oldu. Alt senedir alt saniye bile sesini duymadm. diye konutu.

Kzna teslim olmas için seslenen Akku, Songülüm, sana sesleniyorum. Gelin, ailelerinize dönün. Birbirinize söyleyin. Oras size layk deil. Vatannza, memleketinize dönün. Silahnz brakn, gelin teslim olun kzm. Yeter artk kzm. Gel dön evine. dedi.

Aileler zaman zaman HDP ve PKK aleyhine sloganlar att.

20 ALE çOCUKLARINA KAVUTU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim, Necla-Metin Açan çiftinin olu Harun, Nizamettin-Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, Gevriye Ayhann kz Pelda, Melik Aslann olu Volkan, Muhteber Birlikin olu Veysi, Cahide Alkann olu Mehmet Emin, ahize Altnkaynakn kz Halise Alptekin, Naime Dalmn kz Tekoin Açar, Sait Açarn olu Haim, Cemal Ertan olu Ramazan, Sever Fidann olu Tayfur Fidan, Gülen çetinin olu Erdal çetin, Fahrettin-Meryem Akku çiftinin oullar Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin olu Cuma ile en son Safiye-Mehmet Emin Cokun çiftinin olu brahim Cokun, Mehmet-Keziban Yalçn çiftinin kzlar Yasminin de teslim olmasyla evlatlarna kavuan aile says 20 oldu.

Ana Sayfaya Git