Cezaevinde akılalmaz olay: 1'i doktor 12 gözaltı

Mersin'de Tarsus Açık Cezaevi'nde kalan hükümlüleri, usulsüz doktor raporu ile hastaneye yatırarak, kalan cezalarını burada tamamlamalarını sağlayan aralarında 1 doktor ve 1 infaz memurunun da bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı, 4 şüpheli ise aranıyor.

Haberler 30.09.2020 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarsus Cumhuriyet Basavcl tarafndan yürütülen soruturma kaspamnda, Tarsus Açk Cezaevinde kalan hükümlülerden bazlarnn usulsüz doktor raporu ile hastaneye yatrld ve kalan cezalarn burada tamamladklar belirlendi.

CEZAEVNDEK LKLER

Yaplan aratrmalar sonunda, üphelilerin 1 doktor, 1 infaz memuru, hastanede görevli 1 temizlikçi ile 13 eski hükümlü olduu saptand. Kimlikleri açklanmayan üpheliler hakknda Suç örgütü kurmak ve yönetmek ile rüvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarndan gözalt karar verildi. Ardndan da bu sabah afak vakti operasyon düzenlendi. Önceden belirlenen adreslere e zamanl baskn yaplarak 16 üpheliden 12si yakalanarak, gözaltna alnd.

Adreslerde yaplan aramalarda, suçtan elde edildii deerlendirilen 412 bin TL ile bir tabanca, bir ruhsatsz av tüfei ve çok sayda dijital materyal ele geçirildi. Gözaltna alnan üpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, firari 4 üphelinin yakalanmas için operasyon sürüyor.

Ana Sayfaya Git