Cezaevinden firar edip katil olmuştu

Diyarbakır’da, cezaevinden firar ederek karısını öldüren Veysi Yoldaş’a ağırlaştırılmış müebbet istendi. Kadının, öldürülmeden 3 gün önce şiddet gördüğü iddiasıyla, polise başvurup koruma kararı aldırdığı ortaya çıktı

Haberler 15.04.2021 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, cezaevinden firar ederek karsn öldüren Veysi Yoldaa arlatrlm müebbet istendi. Talihsiz kadnn, öldürülmeden 3 gün önce iddet gördüü, polise bavurup koruma karar aldrd ortaya çkt

Geçen yl kasmda 7 yandaki kzyla Diyarbakrda yolda yürüdüü srada, cezaevinden firar eden kocas tarafndan av tüfeiyle kznn gözü önünde öldürülen Remziye Yolda (30) cinayetiyle ilgili yürütülen soruturma tamamland. Basavclkça hazrlanan iddianameye göre, birçok suçtan tutuklu bulunan Veysi Yolda cezaevinden firar ederek iddet uygulad eini babasnn evinden almak istedi.

Cinayetten üç gün önce kaynpederinin çaltrd bakkal dükknna giden Veysi, einin boazn skarak, Eer benimle gelmezsen seni ve tüm aileni burada öldürürüm diyerek iddet uygulad. Polise bavuran kadn, firar eden einin kendisine ve çocuuna iddet uygulad için can güvenlii nedeniyle koruma karar aldrd. Olay günü Veysi Yolda, yolda yürüyen ei ve kzna arkadan yaklaarak Benimle gelmezsen, seni öldürürüm dedi. Remziye Yoldan kar çkmas üzerine av tüfeiyle eini vurup olay yerinden kaçt.

ÖZEL EKP OLUTURULDU

Cezaevi firarisi katil zanlsnn yakalanabilmesi için Cinayet Büro Amirliinde özel bir ekip oluturuldu. Katil zanlsnn bir yaknnn adna telefon hatt çkard ilgili GSM operatöründen tespit edilince telefon numarasnn dinlenmesi ve kayda alnmas için mahkemeden izin alnd. Telefonu dinlemeye alan ekipler, sinyal ve baz bilgilerinden zanlnn zmire kaçtn belirledi.

zmir polisiyle irtibat kuran ekipler, katili saniye saniye telefon sinyalinden takip etti. Baz istasyonu dökümlerinde sann bakasnn adna kaytl olan ancak üzerinde tad cep telefonunun bir elence merkezinin içinden sinyal verdii anlalnca adrese operasyon yapld.

TAKSC ANLATTI

Polisleri görüp tuvalete kaçmaya çalan Veysi Yolda, kskvrak yakalanarak Diyarbakra getirildi. ddianamede sann cinayet sonras kaçarken bindii ticari taksi oförü E.ç. de tank olarak dinlendi. Dura arayan bir kiinin cinayetin olduu adrese araç istediini belirten taksi oförü, Sokaa müteri almak için girdiimde elinde siyah çorap içine geçirilmi ksa dipçikli bir silah bulunan kii aracma bindi.

Dura arayan kii olmadn anlaynca araçtan indirdim. Ara sokaklara doru kaçt dedi. Annesi, babas tarafndan gözleri önünde öldürülen 7 yandaki A.Y. ise Annemle yürürken babam önümüzü kesti. Babam annemin kendisiyle gitmesini, yoksa onu öldüreceini söyledi. Annem de onu gönderebilmek için çocuu korkutuyorsun deyince babam ate açarak annemi vurdu, sonra da kaçt dedi.

Annesi, babas tarafndan gözleri önünde öldürülen 7 yandaki A.Y. ise Annemle yürürken babam önümüzü kesti. Babam annemin kendisiyle gitmesini, yoksa onu öldüreceini söyledi. Annem de onu gönderebilmek için çocuu korkutuyorsun deyince babam ate açarak annemi vurdu, sonra da kaçt dedi. ddianamede, sank ile einin ailesi arasnda husumet bulunduu, sann firar ettikten sonra eine sürekli iddet uygulad ardndan öldürdüü için resmi nikhl eini tasarlayarak öldürmek suçundan arlatrlm müebbet hapisle cezalandrlmas istendi.

Ana Sayfaya Git