Cezaevinden meclise seçildi

DTSO’nun Meclis Üyeliği seçiminde, cezaevinde tutuklu bulunan bir ismin seçildiği ortaya çıktı.

Haberler 14.01.2023 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının geçtiğimiz yıl Ekim ayı başında yapılan ve Yeşil Listenin 16 meslek grubunu tamamen kazandığı seçimde, cezaevinde tutuklu bulunan Gülşen Duranın da seçildiği ortaya çıktı. 11inci Meslek Komitesi grubundan seçilen Duran, PKK/KCKya mali destek sağladığı iddiasıyla gözaltına alınıp, tutuklanmıştı.

DTSO SEçİMİ YAPILDI

Seçim takvimi tartışmalı geçen ve geçtiğimiz yıl 22 Ekimde gerçekleştirilen Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçiminde, Mehmet Kayanın başını çektiği Yeşil Liste, 16 Meslek Komitesinin tamamını kazanmıştı. Kayanın listesindeki isimler yeniden yönetime seçilmişti.

CEZAEVİNDEN SEçİLDİ

Oda seçiminde, 3 bin 620 kişi oy kullanmıştı. Seçimde, PKKnın finans kaynağına ilişkin soruşturma nedeniyle cezaevinde tutuklu bulunan İş Kadını Gülşen Duranın da aday olduğu ve seçildiği ortaya çıktı. 11inci Meslek Komitesinden DTSO Meclisine seçilen Duran cezaevinden seçilen ilk meclis üyesi oldu.

NİSAN AYINDA TUTUKLANDI

Duran geçtiğimiz yıl Nisan ayında, Ankara merkezli PKKya finans sağlama suçlamasıyla Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 75 kişi arasında bulunuyordu.

ÜYELİĞİNİN HUKUKİ YÖNÜ

Ankara merkezli yürütülen soruşturmada, Duran İzmirde gözaltına alınmıştı. Duran ilk sorgulamasından sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkemeye tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Duran halen cezaevinde tutuklu bulunuyor. Duranın ortaya çıkan meclis üyeliği seçiminin hukuki boyutu tartışma konusu oldu.

MECLİS BAŞKANI KADIN

Öte yandan, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının Meclis seçiminde ise, odanın tarihinde bir ilk gerçekleşerek, kadın üye Meclis Başkanı seçildi. DTSO Meclis Başkanlığına seçilen Nevin İlin yardımcılığına da, Salih Eren ve Mehmet Tazgel, Katip Üyeliğine ise Turhan Uslu seçilmişti.

Ana Sayfaya Git