Cezaevine 40 Öğretmen!

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne 40 öğretmen alınacak

Haberler 01.01.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanl, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüü bünyesindeki ceza infaz kurumlarnda görevlendirilmek üzere 40 kadrolu öretmen alm yapacak.

Resmi Gazetede yaymlanan ilana göre bakanlkça, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüü bünyesinde hizmet veren ceza infaz kurumlarna sözlü snav ile 9uncu dereceli kadrolara, 35 erkek ve 5 kadn olmak üzere toplam 40 kadrolu öretmen alm yaplacak.

Bavurular, 18 ile 29 Ocak 2021 tarihleri arasnda e-Devlet üzerinde belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan i bavuru ekrann kullanarak gerçekletirecek ve ahsen ya da posta yoluyla yaplan bavurular kabul edilmeyecek.

Adaylarn örenim durumlar Yükseköretim Bilgi Sistemi web servisleri aracl ile 2020 KPSSP3 puan, Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi Bakanl (ÖSYM) web servisleri aracl ile alnacak. Bavuru aamasnda Yükseköretim Bilgi Sisteminde yer alan örenim bilgileri dikkate alnacak.

BAVURACAKLAR

Bavuru yapacak adaylar, ileminin nasl yaplacana dair hazrlanan e-Bavuru Klavuzuna (cte.adalet.gov.tr) adresinden ulaabilecek. Bavuru artlarn tamayan adaylarn bavurular deerlendirmeye alnmayacak.

Adaylardan, bavuru ilemini tamamladktan sonra Bavurularm ekranndan bavurularnn tamamlanp tamamlanmadn kontrol etmeleri istenirken, Bavuru Tamamland ibaresi görülmeyen hiçbir bavuru deerlendirilmeye alnmayacak. Adaylar bavurularn iptal etmek istedii takdirde, yine e-Devlet üzerinden bu ilemi gerçekletirebilecek.

Adaylarda Türk vatanda olmak, erkek adaylar için askerlikle iliiinin bulunmamas, güvenlik soruturmasnn olumlu sonuçlanmas, görevini sürekli yapmasna engel bir durumunun olmamas ve ilgili yüksek öretim kurumundan mezuniyetini belgeler diploma sahibi olmas artlar aranacak.

Ayrca bavuru srasnda adaylarn diploma, transkript, askerlik durum belgesi ve sertifikalarn (Pedagojik Formasyon Belgesi, tezsiz yüksek lisans, snf öretmenlii sertifikas) e-Devlete yüklemeleri gerekecek.

SÖZLÜ SINAVA TAB

Sözlü snava, 2020 KPSS Lisans snavna katlp KPSSP3 puan türü esas alnarak en yüksek puandan balamak üzere ie alm yaplacak saynn üç kat olan 120 kii çarlacak. Sözlü snava katlmaya hak kazanan adaylardan snava gelirken resimli kimlik belgesini yanlarnda bulundurmalar istenecek.

Sözlü snav, adayn atanaca kadronun gerektirdii mesleki bilgi 40, Atatürk lkeleri ve nklap Tarihi 20, genel kültür 20, bir konuyu kavrama ve ifade yetenei 20 puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden deerlendirilecek. Ayrca adaylara genel hukuk, infaz mevzuat ve ceza infaz kurumu idaresine ilikin konularn bir veya birkaçndan da sorular yöneltilecek.

Adaylarn sözlü snavda baarl saylabilmesi için en az 70 puan almas gerekiyor.

Sözlü snava girecek adaylarn isimleri, snav yerleri ile sözlü snav tarihleri Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüünün internet sitesinden (www.cte.adalet.gov.tr) daha sonra ilan edilecek.

Nihai baar listesi, adaylarn merkezi snav ve sözlü snavda aldklar puanlarn aritmetik ortalamasna göre belirlenerek snavn bitiminden sonra kurumun internet sitesinde ilan edilecek. Ayrca ilgililere tebligat yaplmayacak.

Ana Sayfaya Git