Cezaevlerinde Bir İlk Oluyor

Yaklaşık 17 yıldır cezaevinde bulunan ve daha önce cinsiyet değiştirme ameliyatı olan trans mahkuma göğüs büyütme ameliyatı için izin çıktı. Şu anda Gebze Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan ve ismi açıklanmayan trans bireyin ameliyat masrafları Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Haberler 28.09.2018 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

17 yldr cezaevinde bulunan trans bireyin göüs büyütme ameliyat masraflarn Salk Bakanl karlayacak. smi açklanmayan trans birey kald kadn cezaevinde dier kadn tutuklular tarafndan dlandn ifade ederek göüs büyüme ameliyat olmak için bavuru yapt. Ruh salnn da bozulduunu ifade eden trans bireyin bavurusunun ardndan muayene süreci balatld.

RUH SALII AçISINDAN GEREKL

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tp Fakültesi Aratrma ve Uygulama Hastanesi Adli Tp Anabilim Dal tarafndan hazrlanan raporda söz konusu ameliyatn estetik amaçl olmad, kiinin beden ve ruh sal açsndan bir gereklilik olduu belirtildi.

TÜRKYEDE BR LK

Ceza nfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneinden (CSST) Hilal Baak Demirba, konuyla ilgili açklamalarda bulundu. Demirba, Elimizdeki verilere bakacak olursak bu durum meme büyütme ameliyatnn devlet tarafndan karlanaca ilk örnek dedi. Demirba, bundan sonraki süreçte baka trans bireylerin de bu tür bavurular yapabileceini söyledi. Trans bireyin ameliyat tarihi henüz belirlenmedi. Ameliyatn önümüzdeki süreçte yaplmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git