Cezaevlerinde e-görüş dönemi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevlerinde dijital dönüşümü başlatacak Akıllı Teknolojilerin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi ile artık hükümlülerin eş, çocuk, aile ve yakınlarıyla görüntülü görüşebileceklerini, elektronik sayım yapılacağını, elektronik ortamda sağlık hizmetlerine erişileceğini, dilekçe hakkının kullanılacağını bildirdi.

Haberler 23.10.2020 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanl ile Ulatrma ve Altyap Bakanl i birliinde ceza infaz kurumlarnda dijital dönüümü balatan ve pilot uygulamas Ankara Sincan Kadn Kapal Ceza nfaz Kurumunda gerçekletirilecek Akll Teknolojilerin Ceza nfaz Kurumlarna Entegrasyonu Projesi tantm toplants, Sheraton Otelde yapld.

Törene, Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolu, Türk Telekom Genel Müdürü Ümit Önal katld.

Konumasna, koronavirüs salgn döneminde özveriyle çalan cezaevi personeline teekkür ederek balayan Bakan Gül, salk çalanlar bata olmak üzere süreçte hizmet verenlere ükranlarn sundu.

Kamusal hizmetlerin sunumunda temel kriterlerinin vatanda memnuniyeti olduunu belirten Gül, AK Partinin göreve geldiinden bu yana hep insan merkeze koyan reform admlar attn söyledi.

E-dönüüm kapsamnda hayata geçirilen uygulamalarla vatandalarn hizmetlere en hzl, en az maliyetle ulamasnn amaçlandn aktaran Adalet Bakan Gül, Yarg Reformu Strateji Belgesinde de yargda dijital dönüümün hedeflendiini anlatt. Gül, esas amaçlarnn, vatandalarn yargsal hizmetlere daha az masrafla, daha kolay ulamasn salamak olduunu kaydetti.

HÜKÜMLÜ YAKINLARI AçISINDAN DA çOK FAYDALI OLACAINA NANIYORUZ

Ceza infaz kurumlarnda da insan temel alan tüm yaklamlara büyük hassasiyet gösterdiklerini belirten Gül, unlar söyledi:

Bu proje ile artk hükümlüler e, çocuk, aile ve yaknlaryla irtibatlarn salayabilecek, balarn güçlü tutacaklardr. Bu imkann, ayn zamanda hükümlülerin rehabilitasyonuna da katk salayacana inanyoruz. Görüntülü görüme imkannn, hükümlü yaknlar açsndan da çok faydal olacana inanyoruz.

Yaknlar hükümlülerle görüntülü görüecekler, böylece seyahat etmek, masraf yapmak zorunda kalmayacaklar gibi bir ilden baka bir ile gitme ya da rahatszl, hastal nedeniyle gidemeyecek olanlarn yaknlaryla görüme imkanna sahip olmas salanacak. çocuklarn cezaevinin o ortamna girip örselenmesini önleyecek ekilde görüntülü görüme yaplmas da çocuun üstün yararna matuf çok önemli adm olarak deerlendirilmeli. Salgn süreci de projenin ne kadar anlaml olduunu ortaya koymutur.

HÜKÜMLÜLER SSTEM PARMAK ZYLE GRECEK

Adalet Bakan Gül, görüntülü görümenin yan sra elektronik saym, salk hizmetlerine eriim, dilekçe hakknn kullanlmas, kitaplara eriim, kantin siparii ve ödemeleri gibi çok önemli hizmetlerin de projede yer aldn ifade etti.

Gül, artk cezaevlerindeki kantin sipariinin elektronik ortamda yaplacan, bu nedenle artk kurumlardaki emanet para bürolarnn ortadan kaldrlacan bildirdi.

Hükümlülerin sisteme parmak iziyle gireceini ve tüm taleplerini ilgili yere ulatracan kaydeden Gül, projenin personele de önemli katk salayacan, personelin artk dier alanlardaki faaliyetlere daha fazla zaman ayrabileceini söyledi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Ylmaz çiftçi de proje ile tutuklu ve hükümlülerin odalarna yerletirilecek cihazlarla görüntülü görü yaplmasnn salanacan belirtti. çiftçi, bunun yan sra e-doktor, e-kütüphane, on-line kantin alverii, parmak izi ile hzl saym gibi uygulamalarn hayata geçirileceini, sistem üzerinden kantin siparii verip ödemelerin bu yolla yaplacan, bakanlk iletiim uygulamasyla dilekçe ve e-posta gönderilmesinin salanacan anlatt.

Ana Sayfaya Git