Cezaevlerine özel yakın ekip

Sosyal medya paylaşımlarını, basında yer alan haberleri sürekli tarayan ekip, terör örgütlerinin algı oluşturmaya yönelik gerçek dışı iddialarının tespitini de yapıyor

Haberler 07.04.2022 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanlnda oluturulan özel ekip, cezaevlerinin koullarna, hükümlü ve tutuklularn salk durumlarna ilikin sosyal medyadan yaplan paylamlar ve basnda yer alan haberleri sürekli takip ediyor, alg oluturmaya yönelik aslsz iddialarn annda yalanlanmasn salyor.

Adalet Bakan Bekir Bozdan talimatyla, cezaevleriyle, hükümlü ve tutuklularla ilgili iddialarn takip edilmesi, bu iddialarn doruluunun aratrlmas amacyla özel ekip oluturuldu.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüü ile Basn ve Halkla likiler Müavirlii görevlilerinden oluan özel ekip, sosyal medya paylamlarn ve basnda yer alan haberleri taryor.

Haberlerde ve paylamlarda yer alan iddialar, ilgili cezaevi yönetimlerine iletiliyor. Buradan gelen cevaplar ksa süre içinde yazl açklamaya dönütürülerek kamuoyunun doru bilgilendirilmesi salanyor.

Ayrca ekip, PKK, Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) ile dier terör örgütleri tarafndan alg oluturmaya yönelik ortaya atlan iddialar da tespit ediyor. Terör örgütlerinin kamuoyunu yanl yönlendirmeye ilikin iddialarnn gerçek d olduu, açklamalarla ortaya konuluyor.

BAKAN BOZDA, DDALARIN ASILSIZ OLDUUNU AçIKLAMITI

Adalet Bakan Bekir Bozda, Ankara Açk Ceza nfaz Kurumundaki iftar programnda, infaz koruma memurlarnn, cezaevi yönetimlerinin iftiralarla karalanmaya çalldna dair haberlerin hemen hemen her gün yapldna belirtmiti.

Bozda, Adalet Bakanlnda tüm haberleri takip eden bir ekip kurduklarn belirterek, Annda inceliyor ve bu haberlerle ilgili ne kadar doru ne kadar eri, bunlar effaf bir ekilde Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüümüzün sitesinde yaynlyoruz ve kamuoyuna ilan ediyoruz. u ana kadar yaplan incelemelerde ortaya atlan iddialarn aslsz olduu, tamamen ortaya çkm durumda. Neredeyse yüzde 100ü aslsz çkt. ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git