Change Tırlar çökertildi!

"Change" tır soruşturmasında şifreli telefon görüşmeleri polis takibine takıldı

Haberler 28.09.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou illerinin arlkta yer ald Adana merkezli 12 ilde yürütülen change tr soruturmas kapsamnda polislerce teknik takibe alnan zanllarn ifreli telefon görümeleri yaptklar tespit edildi.

l Emniyet Müdürlüü Asayi ubesi Oto Hrszl Büro Amirliince, suç örgütü kurarak motor ve asi numaralarn deitirdikleri çalnt, rehinli yakalamal ve hacizli trlar piyasaya sürdükleri iddia edilen 42 üpheliye yönelik 6 Temmuzda Adana merkezli 12 ilde düzenlenen ve 40 üphelinin gözaltna alnd, 9unun tutukland soruturmaya ilikin yeni bilgilere ulald.

Buna göre, polis ekiplerinin, Ekim 2020de yaptklar aratrmayla, yurt dndan çalnarak getirilen ve yurt içindeki çalnt, rehinli yakalamal ve hacizli trlar motor ve asi numaralarn deitirerek piyasaya sürdüünü belirledii ebekeye yönelik teknik ve fiziki takip balatt örenildi.

FREL KONUMALAR

Teknik takip srasnda baz zanllarn telefon görümeleri srasnda tr için tekerlek, hasarl araç için çerez ifadelerini kullanarak ifreli konutuklar belirlendi.

Soruturma kapsamnda incelenmesi gereken ar hasarl bir tr da otoparkta bulundu. Polis ekipleri, yaptklar aratrmayla krmz renkteki bu aracn motor ve asi numaralarnn salam durumdaki ayn marka ve model turuncu renkteki salam bir tra aktarldn tespit etti. Bu trn da hasarl aracn bulunmasndan yaklak üç saat önce kara yolundan geçiini gösteren güvenlik kameras kaytlarna ulald. Ekipler, trafikte seyreden arac bularak el koydu.

Öte yandan, suç örgütünün, motor ve asi numaras deitirilmi araçlarn alm ve satm ilemini ortalama 3 bin 500 lira komisyon karlnda üpheli A.G. (21) üzerinden gerçekletirdii ileri sürüldü. ebekenin bu ekilde A.G. araclyla son bir yl içinde yaklak 140 aracn alm ve satmn yapt iddia edildi.

Ekipler, haklarnda gözalt karar bulunan firari 2 üpheliyi yakalamak için de çalmalarn sürdürüyor.

OPERASYON

l Emniyet Müdürlüü Asayi ubesi, suç örgütü kurarak motor ve asi numaralarn deitirdikleri rehinli, çalnt, hacizli ve yakalamal trlar piyasaya sürdükleri iddia edilen zanllara yönelik çalma balatmt.

Ekipler yaklak 6 aylk teknik ve fiziki takibin ardndan, 6 Temmuzda 42 üpheliye yönelik Adana merkezli stanbul, Bursa, Kütahya, Trabzon, Ankara, Konya, Mardin, Batman, anlurfa, Gaziantep ve Osmaniyede e zamanl operasyon düzenlemiti.

Operasyonda, yurt dna kaçmak isteyen suç örgütünün eleba olduu öne sürülen S.Knin de aralarnda olduu 40 zanl yakalanm, motor ve asi numaras deitirilmi 137 tr bulunmutu.

üphelilerin adreslerinde, 10 araç beyni, 2 araç beyni okuma cihaz, 15 asi, ruhsatsz tabanca, bu silaha ait 150 mermi, yaklak 2 milyon liralk çek ve senet ile 150 bin lira ele geçirilmiti.

Adliyeye sevk edilen üphelilerden 7si savclk sorgusunun ardndan salverilmi, nöbetçi sulh ceza hakimliine çkarlan zanllardan suç örgütünün elebalarndan olduu iddia edilen S.Knin de aralarnda olduu 9u tutuklanm, 24ü adli kontrol artyla serbest braklmt.

Soruturma kapsamnda 40 üphelinin 141 milyon 586 bin lira deerindeki 164ü tr olmak üzere 225 araç ile 28 ev, arsa ve i yerinin satnn önlenmesi amacyla mahkemece satlamaz erhi konulmutu.

Ana Sayfaya Git