CHP tüm kesimlerden oy almayı hedefliyor

Yerel seçim kampanyasını bugün başlatan CHP'de, İzmir, Ankara, Antalya, Mersin gibi illerde uygulanacak aday belirleme yöntemleri Diyarbakır, Van, Şırnak gibi Doğu ve Güneydoğu illerinde de geçerli olacak.

Haberler 12.10.2018 - 16:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yerel seçim kampanyasn bugün balatan CHPde, zmir, Ankara, Antalya, Mersin gibi illerde uygulanacak aday belirleme yöntemleri Diyarbakr, Van, rnak gibi Dou ve Güneydou illerinde de geçerli olacak.

AA muhabirinin derledii bilgilere göre, yerel seçim strateji belgesinin hazrlklarn tamamlayan CHPde, kampanya bugün yaplacak belediye bakanlar toplantsyla balayacak.

Derman belediyecilii sloganyla yeni bir kent anlayn gündeme getirmeyi hedefleyen CHPde, aday belirleme yöntemi ise tüm kentlerde ayn ekilde iletilecek.

CHPde zmir, Ankara, Antalya, Mersin gibi illerde uygulanacak aday belirleme yöntemleri Diyarbakr, Van, rnak gibi Dou ve Güneydou illerinde de geçerli olacak.

Kamu çalanlar hariç 19 Ekime kadar aday adayl bavurusu alacak CHP, bavuruda bulunanlar adaylar için anket çalmasnn yan sra parti örgütünün ve kanaat önderlerinin görülerine bavuracak.

Öte yandan parti yetkilileri, HDP dahil dier partilerle bir i birliinin söz konusu olmadn, CHPnin tüm bölgelerde kendi adaylarn çkararak, halkla ittifak yapacan belirtiyor.

CHPde ilk adaylar ise 20 Ekimden sonra kamuoyuyla paylalmaya balanacak.

Tek taktiimiz var

AA muhabirinin sorularn yantlayan CHP Genel Bakan Yardmcs Seyit Torun, CHPnin Diyarbakr gibi HDP seçmenin youn olduu yerlerde hangi yöntemi izleyeceini anlatt.

Biz batda nasl bir taktik izliyorsak, douda da kuzeyde de güneyde de ayn taktii izleyeceiz. diyen Torun, Taktiimiz tek. Sevilen, saylan, yöresine hizmet edecek, toplumun bütün kesimlerinden oy alacak, aday koymak. ifadesini kulland.

Belediye bakannn eski ifadeyle ehrül emin olduuna iaret eden Seyit Torun, unlar söyledi:

ehrin emin kiisidir. Yani siyasi parti, etnik yap, yaam biçimi... Bunlar ayrmaz herkesi kucaklar, herkese hizmet verir. Belediye bakan seçildii anda siyasi parti rozetini çkarr ve bütün hemehrilerine hizmet eder. Bakldnda bir milletvekilinin parti rozeti vardr, belediye meclisi üyesi de grubunda oturur ama belediye bakan hepsinin ortasnda oturur. Bütün siyasi yaplar kucaklar ve bölgesine hizmet eder. O nedenle biz, douda u olsun, batda u olsun kuzeyde, güneyde bu olsun deil, amacmz bölgesinin sevilen, saylan güven duyulan, herkesi kucaklayan ve sorunlar çözen belediye bakan adaylaryla seçime gitmek.

Bu kiinin daha önce baka bir partiden aday olmu bir kii olup olmayacana yönelik soruyu da yantlayan Torun, Biz tabii daha önce baka bir partiden olmu, u olmu, bu olmu tartmasna girmiyoruz. Sonuçta eer örgüt uzlamsa, eer adayl konusunda bir ortak akl varsa, herkes tarafndan kabul edilmi biriyse mesele yok bizim için. dedi.

Seyit Torun, Diyarbakr dahil olmak üzere tüm iller için anket çalmas, eilim yoklamas, saha aratrmas yapacaklarn belirterek, HDP dahil hiçbir siyasi parti ile görümemiz olmad. Biz batan söyledik, ittifak aray içinde deiliz. Tabanda milletle ittifak kurarak, en doru aday üzerinden bütün kesimleri kucaklayan yapy ortaya koymak istiyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git