Çiftçiye doğal gübre desteği

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi kırsal mahallelerde topladığı hayvansal atıkları, tarımsal alanda faaliyetlerini yürüten çiftçilerin tarlalarında gübre olarak kullanmaları sağlıyor.

Haberler 15.06.2021 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci nin talimatyla periyodik olarak krsal mahallelerde toplanan hayvansal atklarn deerlendirilmesi için talim verildi.

Kaymakam Beikcinin talimatlar dorultusunda harekete geçen Yeniehir Belediyesi Temizlik leri Müdürlüü ekipleri ilçeye bal çakmak mahallesinde 975 ton doal gübre tarlalara nakletti. Yeniehir ilçesine bal 36 mahallede 1 Loder, 2 bekoloder, 4 kamyon, 1 kontrol arac ve 9 personel ile toplanan 975 ton hayvansal atklar toplanarak mahalle muhtarlarnn talepleri dorultusunda çiftçilere gübre olarak datld.

BR AYDA 975 TON

Hayvansal atkta balatlan geri dönüüm çalmalar ile ilgili bilgi veren Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikci, çiftçilerin doay korumada bizlerin yap talar olduunu belirterek, Ekiplerimiz tarafndan balatlan çalmalarda 975 ton hayvansal gübre vatandalarmza teslim edilmitir.Yaadmz çevreyi ve doay korumak bizlerin görevidir. Unutulmamaldr ki, biz doay koruduumuz sürece, doa da bizi korur, Bu noktada hepimize bir takm görevler dümektedir. çevre kirliine yol açacak davranlardan uzak durarak ilçemizi korumalyz. Balatm olduumuz bu geri dönüüm çalmalar ile ayn zamanda çevremizi de koruyoruz dedi.

BAKAN BEKCYE TEEKKÜR

Yeniehir Belediyesinin Tarmsal hizmetlere büyük bir hassasiyet gösterdiini belirten çakmak mahallesi sakinleri ise,Hayvan atklarnn tarma kazandrlmas ve çiftçilerin daha iyi artlarda üretim yapmasna ciddi destekler salayan Belediye Bakanmz Murat Beikciye teekkürler ediyoruz dediler.

Ana Sayfaya Git