Çiftçiye ücretsiz arazi 7 pilot ilde başlayacak

Çiftçiye ücretsiz arazi verilmesi pilot illerde başlayacak. Çiftçiye ücretsiz arazi dağıtılacak olan 7 il belirlendi.

Haberler 08.06.2020 - 23:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çiftçiye ücretsiz arazi verilmesi pilot illerde balayacak. çiftçiye ücretsiz arazi datlacak olan 7 il belirlendi.

Erzincan, Bingöl, Erzurum, Kars, Kayseri, Mu ve Sivasta hazine arazilerinin il müdürlüklerine tahsisini salanarak çiftçiye hazineden ücretsiz arazi verilecek.

çiftçilere ücretsiz hazine arazisi tahsisindeki çalmalarda sona gelindi. Tespiti yaplan 14 bin dekar hazine arazisinde (1904 futbol sahas), tarmsal üretime elverili olanlar çiftçilere ücretsiz olarak tahsis edilecek.

Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Amacmz ekilmeyen, atl durumdaki bo arazileri üretime kazandrmak. Ülkemizde 23,1 milyon hektar ilenen tarm alan varl bulunuyor. Bu üretim alannda 83 milyon vatandamzn gda ihtiyac karlanyor ve üstüne de 18 milyar dolara ulaan ihracat gerçekletiriyoruz. Türkiye 48 milyar dolarlk tarmsal hasla ile Avrupann lider ülke konumunda bulunuyor diye konutu.

ATIL OLAN ALANLAR DEERLENDRLECEK

Erzincan, Bingöl, Erzurum, Kars, Kayseri, Mu ve Sivasta hazinelerin il müdürlüklerine tahsis edildiini söyleyen Bakan Pakdemirli, Özellikle atl olan mülk, hazine ve vakf arazilerinin parsel baznda tespiti için mays aynda bir çalma balattk.

Öncelikle bir envanter çkaracaz. lk aamada Erzincan, Bingöl, Erzurum, Kars, Kayseri, Mu ve Sivasta hazine arazilerinin il müdürlüklerimize tahsisini saladk. Bu çerçevede, 14 bin dekar hazine arazisinde, tarmsal üretime elverili olanlarn tespiti yapld. Bu arazileri bedelsiz olarak çiftçilerimize tahsis edeceiz. çiftçilerimizin bavurular 1 Hazirana kadar alnd. imdi talepler deerlendirildikten sonra hak kazananlara çiftçilerimize tahsisleri yaplacak diye konutu.

Ana Sayfaya Git