Çiftlik kredisi vurgunu

Sahte belge düzenleyerek devleti zarar uğratan 53 şüpheli gözaltına alındı. "Çiftçilik Kredisi" adı altında gerçekleştirilen yolsuzluğun büyük olduğu bildirildi.

Haberler 06.06.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu merkezli 2 ilde düzenlenen e zamanl operasyonda sahte belge düzenleyerek çiftçilik Kredisi ad altnda devleti zarara uratan 53 üpheli gözaltna alnd.

Malazgirt Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda l Merkez Jandarma Komutanl, Malazgirt ve Bulank ilçelerinde suç ilemek amacyla örgüt kurmak suretiyle sahte belgeler düzenleyerek özel bir bankadan çiftçilik Kredisi ad altnda usulsüz kredi çeken, ödeme gücü bulunmayan çok sayda kiiye çektiren ve çekilen bu kredileri geri ödemeyerek bankay zarara uratanlara yönelik çalma balatt.

Soruturma kapsamnda, aralarnda lçe Tarm ve Orman Müdürlüünde görevli 8 memur ve 2 banka ubesi müdürünün de bulunduu 56 üphelinin takibi yapld.

çFTLK KREDS VURGUNU

Organize suç örgütünün sahte imza ve belgeler düzenlemek suretiyle 6 ay içerisinde bankay usulsüz en az 5 milyon lira zarara urattklar belirlenirken, hedef kiilerin hesaplarnda ise 19 milyon lira üpheli hesap hareketi tespit edildi.

Olayla ilgili 3 Haziran saat 05.00dan itibaren e zamanl Muta 55 ve anlurfada 1 olmak üzere 56 üpheliye yönelik operasyonda 53 üpheli yakaland, 3 üpheli de aranyor.

Yaplan aramalarda 7 cep telefonu, 7 SIM kart, 64 GB hafza kart, 3 fla bellek, 3 senet, 6 banka dekontu, hesap cüzdan, imza sirküleri, ajanda, 11 üpheliye ait imzalarn bulunduu belge ele geçirildi.

Gözaltna alnan 53 üpheliden 46s ifade ilemlerinin ardndan serbest brakld, 7si tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Malazgirt Nöbetçi Hakimlii, üphelilerin tutuksuz yarglanmasna karar verdi. Hakimlik ayrca, 2 banka ubesi müdürü ile 3 lçe Tarm ve Orman Müdürlüü çalan hakknda adli kontrol uygulamas kapsamnda yurt dna çk yasa uygulad.

Ana Sayfaya Git