Cihaza bağlı soluyan genç kız tek parmağıyla kitap yazdı

Elazığ'da kas erimesi nedeniyle fiziksel yetilerini büyük oranda kaybeden ve solunum cihazına bağlı yaşamını sürdüren 28 yaşındaki Nurçin Arlı, sağ elinin işaret parmağıyla iki kitap yazmayı başardı

Haberler 13.01.2018 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda kas hastal nedeniyle fiziksel yetisini büyük oranda kaybeden ve solunum cihazna bal yaamn sürdüren 28 yandaki Nurçin Arl, tek parmayla iki kitap yazmay baard.

Kronik kas hastal olarak bilinen Duchenne Musküler Distrofiye (DMD) ilkokul yllarnda yakalanan ve zamanla vücudunun yüzde 99unu hareket ettiremeyen Arl, 9 yldr yataa baml hale geldi.

Akcier kaslarnn da fonksiyonunu yitirmesi sonucu solunum cihazna bal yaam mücadelesi veren Arl, önceleri hayata küstü.

Daha sonra psikolojik tedavi gören ve doktorlarn tavsiyesi üzerine kitap okumaya balayan Arl, okuduu kitaplardan yola çkarak yazmaya karar verdi.

Arl, büyük güçlükle sa elinin iaret parman kullanarak geçen yl Vatan Gözlüm adl deneme türünde kitap yazd.

Bu kitab bir hayrseverin yardmyla yaynlanan Arl, Tahta Salncak adl tamamlad ak ve drama türündeki romannn yaynlanmas için de destek bekliyor.

Zifiri Aydnlk adn verdii, hayatn anlatan kitabyla ilgili çalmalar sürdüren Arl, yaad zorluklara ramen, azmiyle örnek oluyor.

Yazarl son nefesine kadar sürdürmeye kararl olan Arlnn en büyük hayali büyük sevgi duyduu Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile tanmak.

- Kitaplarla tannca

Nurçin Arl, ilkokul yllarnda tant bu amansz hastalk nedeniyle 10 yanda iken yürümekte zorlanmaya baladn, ara ara dütüünü belirterek, rahatszlnn ksa sürede ilerlediini söyledi.

17 yanda tekerlekli sandalyeye baml hale geldiini ifade eden Arl, 2009 ylnda geçirdii kriz sonrasnda kalbinin durduunu daha sonra ise akcier kaslarnn ilevini yitirmesiyle solunum cihazna baml yaamaya baladn anlatt.

Hastalndan dolay günün 24 saati annesinin gözetiminde olduunu söyleyen Arl, Elektrik kesintisi durumunda solunum sistemini destekleyen cihazlarn çalmas için annem jeneratörü devreye sokuyor. Yataa baml olduktan sonra yaamak bana çok zor geldi. lk zamanlarm çok kötü geçti. Daha sonra kitaplarla tantm ve sürekli okumaya baladm. Okudukça baka dünyalardaym gibi hissediyordum. Kendimi okuduum kitabn karakteriyle bütünletiriyordum. diye konutu.

- Son nefesime kadar yazmaya devam edeceim

Okuduu kitaplardan feyzalarak kitap yazmaya karar verdiini aktaran Arl, ilk kitabnn geçen yl ubat aynda yaynlandn belirtti.

kinci kitabnn da roman olduunu dile getiren Arl, yazdklarnn bununla snrl kalmayacan vurgulad.

Arl, Ünlü bir yazar olmak istiyorum. Son nefesime kadar yazmaya devam edeceim. ifadelerini kulland.

- Hiçbir ey hayallerin gerçeklemesine engel deil

Arl, sadece her iki elinin iaret ve baparmaklarn kullanabildiine dikkati çekerek, ekran klavyesinde kitap yazmann zor olduunu anlatt.

çinde bulunduu zorluklara ramen gerçekletirmek istedii hayalleri olduunu ifade eden Arl, hayallerinin peinden yürümek deil, komak istediini kaydetti.

Hiçbir ey hayallerin gerçeklemesine engel deil, sadece çabalamak ve buna inanmak gerekiyor. diyen Arl, Cumhurbakan Erdoan ile tanmay hayal ettiini, bunun gerçeklemesi için dua ettiini ve o günü sabrszlkla beklediini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git