Cinayetin sırrı çözüldü

Çınar'da feci şekilde dövülerek öldürülen 8 yaşındaki Muhammed cinayetinde flaş gelişme yaşandı. Serbest bırakılan hala ve dayısının çocuğu yeniden gözaltına alınıp, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haberler 16.03.2020 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde, metruk bir evde yaral halde bulunduktan sonra kaldrld hastanede yaamn yitiren Muhammed Veli Dümezin (8) ölümüyle ilgili daha önce gözaltna alnp, serbest braklan halas H.T. ile akrabas S.O. tutukland.

YENDEN GÖZALTI

Olay, 22 Ocak çaramba günü çnar ilçesindeki Baalan Mahallesinde meydana geldi. Dümez ailesi, çocuklar Muhammed Velinin kaybolduunu fark edince arama çalmalarna balad. Mahalle halknn da katlmyla yaplan aramada Muhammed Veli, metruk bir evde ar yaral halde bulundu. Yaknlar tarafndan Bismil Devlet Hastanesine götürülen Muhammed Veli, tedaviye alnd. Ancak doktorlarn çabalarna ramen kurtarlamayarak yaamn yitirdi.

BU KEZ TUTUKLANDI

Cumhuriyet Basavclnca görevlendirilen özel ekibin sürdürdüü soruturma devam ederken, Muhammedin ölümüyle ilgili days V.T., halas H.T., halasnn oullar E.T. ve Ö.F.T, akrabas B.T. ve S.O. yeniden gözaltna alnd. Sorgular tamamlanan H.T., E.T. ve Ö.F.T. B.T. ve S.O. adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çkarlan hala H.T. ile akrabas S.O. tutuklanrken, E.T. ve Ö.F.T. B.T. serbest brakld. Gözaltndaki V.T.nin ise jandarmadaki sorgusu dün sona erdi. Adliyeye çkarlan V.T. tutuklanarak cezaevine götürüldü. V.T.nin tutuklanmasyla cinayetle ilgili tutuklu says 3e çkt.

SORUTURMANIN çER

Muhammed Veli Dümez, evinin bulunduu Baalan Mahallesinde 21 Ocak akam kaybolmutu. Ayn mahallede metruk bir evde yüzü parçalanm halde bulunan Dümez, kaldrld hastanede yaamn yitirmiti. Cinayetle ilgili Dümezin 6 akrabas gözaltna alnmt. fadeleri alnan kiilerin hepsi serbest braklmt. Cinayetle ilgili soruturma kapsamnda çocuun halas H.T., halasnn oullar E.T. ve Ö.F.T., B.T., S.O. ile çocuun days V.T. jandarma tarafndan yeniden gözaltna alnmt. E.T., Ö.F.T. ve B.T. önceki gün savclk ilemleri ardndan serbest braklrken, H.T. ve S.O. ise sevk edildikleri hakimlikte tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git