'Çin'den gelecek Covid aşısında öncelikli hedef genç yaş grubu'

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aralık ayında Çin'den getirileceğini duyurduğu Covid-19 aşısında belli gruplara, özellikle de genç yaş grubuna öncelik verileceğini söyledi. Prof. Dr. Gerek, "Bu hastalığı yayan, bulaştıran önemli unsur genç yaş grubudur. Belli bir yaşa kadar, aktif çalışma hayatın içerisinde olan kişiler öncelikli olarak aşılanmak suretiyle bu salgının önüne geçilmek hedefleniyor" dedi.

Haberler 07.11.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede Faz 3 çalmalar süren çin asnn gönüllü uygulamalarna da katlan Prof. Dr. Mustafa Gerek, 5 milyon dozluk ann ilk uygulama alannn bulatrmada en önde yer alan çalma hayatndaki genç bireylere yaplacan söyledi. Prof. Dr. Gerek, temel hedefin aktif i hayat içerisinde olan kiileri öncelikli alayarak, bulama yollarn ortadan kaldrmann hedeflendiini belirterek, in dorusunu tabii ki Salk Bakanmz ve salk kurullarmz biliyordur; ancak u andaki görünen durum budur. 65 ya üzerinin alanmas belki daha sonraki dönemde söz konusu olacaktr. 65 ya altnda özellikle salk çalanlar, hizmet sektöründe ön planda çok kiiyle muhatap olan kiiler olmak kaydyla bu ada belli gruplara öncelik verilecektir. Bu hastal yayan, bulatran önemli unsur, genç ya grubudur. Belli bir yaa kadar, aktif çalma hayatn içerisinde olan kiiler öncelikli olarak alanmak suretiyle bu salgnn önüne geçilmek hedefleniyor diye konutu.

HERHANG BR YAN ETK HSSETMEDM

Prof. Dr. Gerek, ann her ya grubuna uygulanabileceini, özellikle risk grubunun daha belirgin olmas kaydyla ann uygulanabileceini ifade etti. Kendisinin de ann gönüllü uygulamalarna katldn hatrlatan Prof. Dr. Gerek, Ann 1inci ve 2nci dozlar yapld. Bu adan dolay da herhangi bir yan etki hissetmedim. Güvenlik marjnn yüksek olduunu düündüümüz bir adr. Bu çalmalar tamamland zaman ann olas yan etkileri varsa, bunlar ortadan kaldrmak suretiyle yaygn kullanma sokulacaktr. Ümit ediyoruz ki, 2021 ylnn banda birçok firma bu ay insanlarn kullanmna hazr hale getirir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git