Cinsel saldırı sanığına ‘basit istismar’dan ceza

Derecik’te 5 yaşındaki çocuğa tecavüz girişiminde bulunan Tacettin G.’nin yargılandığı duruşmada, “Basit istismar” suçundan 10 yıl hapis cezası verildi. Karara tepki gösteren avukatlar, sanığın “nitelikli cinsel istismardan” yargılanması için itiraz edeceklerini söyledi.

Haberler 27.10.2021 - 13:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Derecik ilçesine bal bir köyde 16 Mays günü 5 yandaki çocua tecavüz giriiminde bulunan Tacettin G.nin (25) yargland davann ikinci durumas Yüksekova 1. Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Tacettin G.nin tutuklu bulunduu Van T Tipi Cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile katld durumaya, nsan Haklar Dernei (HD), Hakkari Barosu ve Özgürlük için Hukukçular Dernei (ÖHD) de izleyici olarak katld.

Hürriyeti tahdit ve Basit istismar suçlamalarndan yarglanan sank Tacettin G., suçlamay kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu.

SAVCIDAN BERAAT TALEB

Avukatlarn savunmalarnn ardndan mütalaasn açklayan savclk, sann Hürriyeti tehdit suçundan beraat, Basit istismar suçundan ise alt snrdan cezalandrlmasn talep etti.

MAHKEMEDEN 10 YIL CEZA

Mütalaaya kar savunma yapan avukatlar, iddia makamna katlmadklarn, ortada nitelikli cinsel istismar suçunun sabit olduunu belirterek, mahkemenin bu yönlü karar vermesi gerektiini söyledi. Savunmalarn ardndan kararn açklayan mahkeme, Tacettin G.ye Hürriyeti tahdit suçundan beraat, Basit istismar suçundan ise 10 yl hapis cezas vererek, tutukluluunun devamna karar verdi.

KARARA TEPK

Duruma sonras açklama yapan çocuun avukat Mevlam Merezolu, kararn hukuka uygun olmadn ifade ederek, sann nitelikli cinsel istismar suçundan cezalandrlmas gerektiini vurgulad. Doktor raporlar, çocuun ya ve dier tüm istisnalar göz önünde bulundurulduunda suç mahiyetinin gerçekletiini belirten Merezolu, karar istinaf mahkemesine tayacaklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git