Cinsel sapkınlığı normalleştirmeye çalışan kanallar kapatılmalı

Diyanet Birlik-Sen Siirt il Başkanı Refik İzgi, toplumun ahlakıyla örtüşmeyen, Müslümanların inancına ve kültürüne bir saldırı olarak yayınlanacak sapkın dizinin, engellenmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 17.04.2020 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençleri irenç rezilliklere özendirmeye ve cinsel sapknl normalletirmeye çalan Netflix kanalnn ve söz konusu dizinin, RTÜK ve ilgili resm kurulular tarafndan yayndan kaldrlmas gerektiine dikkat çeken zgi, Netflixin toplumu ifsat ettiine vurgu yapt.

Konusu, kavimlerin helak sebeplerinden olan cinsel sapknl insanlara normal bir yaam ekliymi gibi lanse eden Netflix Türkiye kanalnn Ak 101 adnda ahlaksz bir diziyi yayna sokmay planladna dikkat çeken zgi, unlar söyledi:

Bizler, Müslüman bir millet olarak tepki koymaz, ilgili mercilere ikyet etmez, bunlarn deirmenine su tamaya devam eder isek; 24 Nisan 2020 Ramazan- erifin ilk gününde, bu rezil filmi gösterime koyacaklar. Filmlerinde, her türlü pisliin ve küfrün serbest olduu bu kanalda, yaynlanacak Ak 101 adndaki ahlaksz dizinin barol oyuncusu olarak belirlenen sapkn kiiliin ismini de Osman olarak belirlemiler. Bu kabul edilebilir bir ey deildir.

Gençlerimiz bu irenç rezillie özendirilmeye ve sapknlk normalletirilmeye çallyor

Edeb timsali olmu Hazreti Osman Efendimize ve Osmanl devletinin kurucusu Osmangazinin isminin sapkn bir rolü oynayacak ahsa vermenin kabul edilemez olduunu ifade eden zgi, Müslümanlara çamur bulatrmaya, gençlerimizi bu irenç rezillie özendirmeye ve ecinsellii normalletirmeye çalan bu kanal ve bu dizi kesinlikle RTÜK ve ilgili resm kurulular tarafndan yayndan kaldrlmaldr. dedi

Bu tür yaynlara zemin hazrlayacak maddi katky sürdürmek günahtr, vebaldir

Zerre kadar slama ve Müslümanla saygs olmayan ve ahlakszl Müslüman topluma normalmi gibi yaymaya çalan bu sinsi kanala abone olunarak maddi destek verilmemesi gerektiine dikkat çeken zgi, Bilesin ki vebaldesin. Bir Müslüman için hem dinen hem örfen bu kanala destek olmak, bu tür yaynlara zemin hazrlayacak maddi katky sürdürmek günahtr, vebaldir. Gençliimize, çocuklarmza kymak isteyen bu tür er yayn kurulularna duruumuzla, tepkimizle; eer aboneysek aboneliimizi iptal ettirerek kar duralm. Bu er kanalna frsat vermeyelim. diye konutu.

Müslümanlar, slami yayn yapan kanallar tercih etmeli

Son olarak Müslümanlarn ve ailenin bozulmasna neden olan kanallar yerine slami yayn yapan kanallarn tercih edilmesi gerektiini ifade eden zgi, u nasihatlerde bulundu:

Eer ailenizle birlikte televizyon seyretmek istiyorsanz, televizyon kanal olarak size bir önerim var. slami yayn yapan kanallar izleyelim, izletelim. Tertemiz, prl prl programlaryla sevgi ve saygnn yaatld slami yayn yapan kanallar varken, gayr-i slami yaynlara yönelmeyelim. Müslümana lazm olan her türlü slami ve insani yaklamn ve deerlerimizin topluma yanstlmaya çalld ve sizin sesiniz olmaya çalan slami yayn yapan kanallar bize yeter.

Ana Sayfaya Git