Cizre'de kaçak elektrik kazısına suçüstü

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yer altından çektikleri kabloyu, kaçağı önleyen alçak gerilim sayaç otomasyon panosuna (ASOP) bağlamaya çalışan 3 kişi, suçüstü yakalandı.

Haberler 06.10.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cizre ilçesi Konak Mahallesi Silopi Caddesinde, çevresi TIRlarla kapatlan bir elektrik datm panosunun önünde baz kiilerin gece geç saatte kaz yaptn gören vatandalar, Dicle Elektrik Datm A.. (DEDA) yetkililerini bildirdi. Ekipler, polise haber verip, olay yerine gitti. Panonun bulunduu yere giden ekipler, metrelerce uzaktan kaz yaplarak yer altndan datm panosunun önüne kadar kablo çekildiini belirledi. Sabri Z., Kadri Z. Ve Abdulkerim ç.nin, söz konusu harici kabloyu panonun altndaki ölçü devrelerine giden kablolara balamaya çaltklar saptand. 3 üpheli polis tarafndan gözaltna alnd.

KAZIDA SUçÜSTÜ

DEDA ekipleri, harici kaçak elektrik hattn sökerken, panonun bulunduu yerdeki kablolar eski haline getirdi ve balant için yaplan yaklak 40 santimetre derinliindeki kaz yerini de kapatt. DEDA yetkilileri, organize bir biçimde kaçak kaz yaparak, elektrik hrszl yapmak isteyen kiiler hakknda savcla giderek ikayetçi oldu. Yaanan bu olayn ardndan alçak gerilim sayaç otomasyon panolarnn kurulduu yerlerde yer altndan herhangi bir harici balant olup olmad ile ilgili olarak geni çapl bir kaçak taramas balatld.

Ana Sayfaya Git