Cizre'de kanaat önderleri, ilçenin sorunlarını masaya yatırdı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçenin sorunlarını değerlendirip çözüm bulmak için bir araya geldi.

Haberler 27.10.2020 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cizre Muhtarlar Birlii Bakanl öncülüünde Dakap Mahallesinde bulunan Cizre Belediyesi Dengbejler Evinde bir araya gelen ilçenin ileri gelenleri, kanaat önderleri, STK, oda ve siyasi parti temsilcileri nüfusu ve yerleim alan ile cazibe merkezi haline gelen Cizrenin sorunlarn masaya yatrarak hem fikir alveriinde bulunup çözüm önerilerini görütü hem de kenetlenme çarsnda bulundular. Dengbejler evinde yaplan toplantda konuan Cizre Muhtarlar Birlii Bakan Saithan Tuncer, ilçenin temel sorunlarn deerlendirmek ve çözüm bulmak için toplandklarn söyledi.

Cizrede yaayan herkesin Cizrenin sahibi olduunu belirten Dakap Mahalle Muhtar Cafer Ebret de ilçeyi ahlandrmak için toplandklarn ifade etti.

Cizreye yüz yl öncesinde gelip yerleenler ile bir ay öncesinden gelenlerin ayn derecede Cizreli olduunu belirten rnak Baro Bakan Nuirevan Elçi, köylü, airet mensubu, yerli kavramlarn ortadan kaldrp kendilerine Cizreli demeleri gerektiini kaydetti.

Yatrmlara sahip çkmamz ve ilçemizi tantmamz lazm

Cizrenin geliimi, kalknmas ve refah için bugünün birlik ve beraberlik günü olmas gerektiini ifade eden Cizre TSO Bakan Salih Sefinç de Cizre halkndan ricamz ve beklentimiz memleketlerine, yaplan yatrmlara sahip çksnlar ve hep birlikte hareket etsinler. çünkü el ele vermek ve birlikte hareket etmek memleketimize ve insanlarmza güç katacaktr. Bugün bu toplant sonunda oluturulacak olan komisyona destek vermemiz ve onlara yol açmalyz. Bu anlamda bugün ilkini gerçekletirdiimiz ilk toplantnn hayrl olmasn diler, bu toplantnn gerçeklemesine vesile olan tüm muhtarlarmza teekkür ediyorum dedi.

Cizre Belediyesi Dengbejler Evinde düzenlenen ve yaklak üç saat süren toplant sonunda sorunlarn çözümü konusunda bir komisyonun kurulmas kararlatrld.

Toplant, karlkl iyi dilek ve önerilerin ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git