Cizre’de oto galerici cinayetine 3 tutuklama

Şırnak’ın Cizre ilçesinde oto galerici Nizamettin Kalkan’ın öldürülmesi ve Asım Demir’in yaralanması olayıyla ilgili gözaltına alınan 8 kişiden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberler 26.05.2022 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cizrede 20 Mays 2022 tarihinde yaanan olayda oto galerici Nizamettin Kalkan ve yannda bulunan Asm Demir, kaldrmda yürüdükleri esnada plakas ve markas belirlenemeyen bir araçtan uzun namlulu silahla ate açlmt. Saldrda Nizamettin Kalkan hayatn kaybetmi Asm Demir de ar yaralanmt.

Yaanan olayn ardndan harekete geçen güvenlik güçleri Cizre Cumhuriyet Basavclnn talimat ile birçok adrese e zamanl operasyon düzenledi. Özel Harekat Polislerinin de destek verdii operasyonlarda cinayet ile balantlar olduu iddia edilen F.G., M.G., D.G., H.G., R.B., M.K., E.K. ve B.. gözaltna alnd.

Gözaltna alnan 8 cinayet üphelisi Cizre Emniyet Müdürlüündeki sorgular tamamlandktan sonra geni güvenlik önlemleri altnda Cizre Adliye Sarayna getirildi. Adli mercilere sevk edilen üphelilerden D.G. ile H.G. savclktaki sorgularnn ardndan adli kontrol art ve yurt dna çk yasa karar ile serbest braklrken F.G., M.G., R.B., M.K., E.K. ve B.. tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 6 kiiden M.K., E.K. ve B.. tutuklanarak cezaevine gönderilirken dier 3 kii de adli kontrol art ve yurt dna çk yasa karar ile serbest brakld.

Ana Sayfaya Git