Çobanlıktan milli atletliğe

Çobanlıktan milli atletliğe; çalışmalarını yaylada sürdürüyor

Haberler 07.09.2021 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Beytüebap ilçesinde hayvanclkla uraan ailesinin yannda çobanlk yapan Abdulselam muk, yaylalarda spor yaparak, azmiyle Türkiyeyi temsil eden bir milli atlet oldu. Birçok yarmaya katlp, ay yldzl bayra Avrupada dalgalandran rnakl milli atlet muk, güvenlik kuvvetlerince terörden temizlenip huzurun saland 2 bin 650 rakml Farain Yaylasnda, hem göçer ailesine yardm ediyor hem de spor yapyor.

rnakn dil ilçesi nüfusuna kaytl olan hayvanclkla uraan 9 nüfuslu ailenin olu olan sporcu Abdulselam muk, aylardr antrenman yaparak, 2024 ylndaki yarmalarda Türkiyeyi temsil etmek için youn tempoyla hazrlanyor. Yüksek rakml yaylada kalarak hem hayvanlara bakp hem de spor yapan milli atlet muk, Bir sporcunun hayatnn antrenman yaparak geçmesi gerekiyor. Bu dalarda, bu yaylalarda dünyaya geldim. Ailem hayvanclkla urayor. Her yl bu yaylalara geliyor. çocukluum sürekli çobanlk yaparak geçti dedi.

ÖRETMENM SAYESNDE BUGÜNE GELDM

muk, ilkokuldaki bir öretmeni sayesinde bugüne kadar geldiini belirterek, O ve ei, beni manevi çocuklar olarak stanbula götürdü. Burada sürekli çaltm ve istediim hedefe ulatm. imdi birçok yarmaya katldm. Ülkemizi temsil etmek için 2020 ylnda 20 kilometre kou yarnda ikinci oldum. imdi Farain Yaylasnda antrenman yapyorum. Kamplarmz oluyor. Ailemin yannda olduum için çok mutluyum. Sürekli desteklerini esirgemeyen rnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, ilçe ve il spor müdürlerimiz, Gençlik ve Spor Bakanlmz, öretmenlerim, antrenörlerim, kulüp yöneticilerim ve ailem sayesinde bu kadar ilerledi her ey. Herkese çok teekkür ederim diye konutu.

YAYLADA KAMP

Milli sporcu muk, elde ettii baarlarla, milli takm formas giyerek Türkiyeyi çeitli ülkelerde temsil etmeyi sürdürüyor. Güvenlik kuvvetlerinin operasyonlaryla tamamen terörden temizlenip huzurun yakaland 2 bin 650 rakml yayladaki göçer ailesinin yanna gelen Abdulselam muk, burada hem spor yapyor, hem de ailesine yardm ediyor. Atlet muk, 2024 ylnda yaplacak olan yarmalara hazrlanyor.

Ana Sayfaya Git