Çocuklar emin ellerde artık!

Çocukların teslimine yönelik yeni uygulama Mardin'de de başladı

Haberler 06.04.2022 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Velayet altndaki çocuklarn teslimi ile çocukla kiisel iliki kurulmas ilemlerinin, Adalet Bakanl Adli Destek ve Madur Hizmetleri Müdürlüklerince kurulan çocuk teslim merkezlerinde yerine getirilmesi uygulamas Mardinde de balad.

7343 sayl cra ve flas Kanunu ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmas Hakknda Kanun ile çocuk teslimi ve çocukla kiisel iliki kurulmasna ilikin yeni düzenlemelerin yürürlüe girmesiyle Adalet Bakanlnca, valilikler ve belediyelerin desteiyle 11 ilde özel teslim merkezleri oluturuldu.

90 yldr uygulanan ve zaman zaman tartmalara da neden olan icra yoluyla çocuk teslimine son veren yeni uygulama, 11 il arasnda bulunan Mardinde balatld.

Merkez Artuklu ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi ve ehitler Parkndaki Mardin Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Bakanlnda özel merkez oluturuldu.

Üç odal merkezde velayet hakk kendisinde bulunmayan ebeveyn ile çocuklar pedagog, psikolog ve sosyal çalmaclar araclyla gerekli olan durumlarda da bu uzmanlarn refakatiyle görüme salayabilecek.

Mardin Cumhuriyet Basavcs Aydn Turhan ile Adli Destek ve Madur Hizmetleri Müdürü Bedran Ari, sosyal alanlarn yan sra enstrümanlar, çeitli oyun gruplar ve birçok materyalin bulunduu merkezde incelemelerde bulundu.

çOCUUN ÜSTÜN MENFAAT AçISINDAN DAHA YARARLI

Basavc Turhan, AA muhabirine, çocuk teslim merkezinin oluturulmas için kentte merkezi bir yerin seçildiini söyledi.

Eskiden cra ve flas Dairesi yetkilileri tarafndan yerine getirilen bir uygulamayd. çocuk teslimlerinin en azndan bu ite uzman çocuk geliimcilerin, pedagoglarn devreye girmesiyle gerçekletirilmesi, çocuun üstün menfaati açsndan daha yararl, daha faydal olaca kanaatindeyim. diyen Turhan, çocuk teslimine ilikin kararlarn yerine getirilmesinde uzlama noktasnda olunmasnn herkes açsndan daha faydal olacan belirtti.

Turhan, unlar kaydetti:

En azndan çocuun boanma aamasndaki belki hrpalanma durumu bir noktada engellenecek diye düünüyorum. Özelikle tercih edilmi bir yer buras. çocuun teslim aamasnda, parklarn bulunduu ve buradaki uzman arkadalarla daha çok faaliyet yapabilecei, iletiime geçebilecei, anne babayla belki daha fazla irtibata halinde kalabilecei bir ortam seçildi. çocuun üstün menfaati, çocukla daha iyi iletiim kurmak ve resmi ilemlerden psikolojik olarak uzak tutmann faydal olduu düüncesiyle bu tarz yerler seçildi.

Ana Sayfaya Git