Çocuklar hatalı sürücüleri kırmızı düdükle uyaracak

Mardin'de, "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında çocuklar kırmızı düdük çalarak sürücüleri uyaracak.

Haberler 16.08.2018 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Proje kapsamnda Mardin-Diyarbakr ve Artuklu-Midyat karayolunda yaplan uygulamada, l Emniyet Müdür Yardmcs Cihan Karabçak, Trafik ube Müdürü Murat Bademolu, Komiser Yardmcs Zeynep Yldz ve trafik polisleri çocuklara düdük, tiört ve broür datarak, trafik kurallar konusunda bilgilendirdi.

Karabçak, yapt açklamada, Kurban Bayramnn yaklamas dolaysyla trafik kazalarnn azaltlmas için Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim, Hatal Sürücüye Krmz Düdük projesi balatldn, bu kapsamda çocuklara düdük, tiört ve broür dattklarn söyledi.

KIRMIZI DÜDÜKLE UYARACAK

Trafikte ulaabildiimiz bütün çocuklar bu bayram trafik polisi yapyoruz. diyen Karabçak, çocuklarn arac kullanan aile bireylerini, hata yaptnda uyaracaklarn kaydetti.

Kurban Bayramnda vatandalarn rahat seyahat edebilmeleri amacyla bir dizi önlem aldklarn da vurgulayan Karabçak Bayram süresince trafik kazalarnn en asgari seviyede olmas için elimizden geleni yapyoruz. Bunun için uygulamalarmz devam edecek. ifadelerini kulland.

12 yandaki Serhat Gürdoan da olas bir durumda hatal sürücüleri krmz düdük çalarak uyaracan belirterek, Ben artk trafik polisi oldum. Hatal sürücülere krmz düdük çalacaz. dedi.

Sürücülerden smail Erken de bu uygulama kapsamnda çocuklara trafik bilincinin de alandn kaydederek, proje için emniyet yetkililerine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git