Çöl sıcakları Çarşamba’ya kadar devam edecek

Meteoroloji'den gelen son dakika açıklamalarına göre hava sıcaklıkları Çarşamba gününe kadar rekor seviyede olacak. Hava sıcaklıkları Çarşamba gününe kadar 30-35 derecelerde seyredecek

Haberler 17.09.2017 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yurdun genelinde çöl scaklarnn çaramba gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Scaklklar ülke genelinde ortalamay 5-9 derece ayor. ç ve Dou Anadoluda scaklklar eylül ay için rekor seviyeye yakn...

Meteoroloji Genel Müdürlüünün tahminlerine göre ayn 20sinden itibaren artk ya ve serin havann gelmesi bekleniyor. Tahminlere göre çaramba günü iddetli yamur ve serin hava gelebilir.

stanbulda cumartesi (bugün) hissedilen scaklk 34 dereceye ulat. Gece ise 10 derece düüp 23 derece hissedilmesi bekleniyor. Pazar günü gündüz scakln 35, gece ise 21 derece, pazartesi 34 20, Sal 33-21, çaramba ise 26 21 derece olaca tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüünün verilerine göre geçtiimiz hafta boyunca ülkemiz scak hava dalgasnn etkisinde kald. Hava scaklklar mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretti. Yurdumuzun kuzeybat kesimlerinde Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartn illerimizde bugüne kadar ölçülmü Eylül ay en yüksek scaklk rekorlar krld.

Bu hafta sonu ve önümüzdeki haftann ilk günleri özellikle yurdumuzun iç kesimlerinde (ç Ege, ç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz bölgesinin iç kesimleri ile Dou ve Güneydou Anadolunun batsnda) ekstrem scaklk deerleri görülebilecei ve Eylül ay en yüksek scaklk rekorlarnn krlabilecei tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinin oldukça üzerinde gerçekleecek en yüksek scaklklar ile özellikle yurdumuzun iç kesimlerinde sonbaharn gelmesiyle birlikte gece ve gündüz scaklklar arasndaki ar farktan dolay yaanabilecek salk problemlerine kar dikkatli ve tedbirli olunmaldr.

Ana Sayfaya Git