Çöp yığınları arasında 2021

Artuklu ilçesine bağlı Nur Mahallesi sakinleri, 2021'e yolsuz, susuz, kanalizasyonsuz ve çöp yığını ile giriyor. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, yetkililerden sorunların giderilmesini bekliyor.

Haberler 01.01.2021 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Artuklu ilçesine bal Nur Mahallesi sakinleri, mahallelerinde çevre düzenlemesi, yol ve kanalizasyon ebekesinin olmadn belirtti. Mahallede çöplerin 3 günde bir toplandn, yollarn bozuk olmas sebebiyle araçlarnn zarar gördüünü ifade eden mahalle sakinleri, kanalizasyon suyunun gideri olmad için etraftan pis koku ve mikrop yayldn dile getirdi.

Mahalle sakinlerinden Kubbettin Durak, 6 ay önce bölgeye tandn, tanmasna da piman olduunu söyledi. Durak, Yol yok, altyap, su ve park yok. çocuklarn geçemeyecei kadar kötü bu yol. Kanalizasyon var ama yok saylr. çok kötü kokuyor. Kanalizasyon olduunda burann kötü kokmamas gerekir. Biz bu ikayetlerimizi defalarca dile getirdik. Bir yamur yadnda buradan geçemezsiniz. Bir dozer göndererek bu i bitmez yetkililerin buraya bir el atmas gerekiyor. Bizim millet olarak hakkmz varsa hakkmz istiyoruz. çamurdan geçilmiyor. Arabalarn alt takmlar hepsi gidiyor. Burada çamur olunca 2 araç yan yana geçemiyor. Buras güvensiz bir yer sfr güven. çocuklar için sfr güven. Bu kuyu yazdan beri açlm. Yazdan beri açlmasna ramen hala faaliyete girmemi. Biz tankerle su alyoruz. Eve götürüp depolara boaltyoruz. O depolardan tekrar saatlere geçiyor. Neden kuyuyu faaliyete koymuyorlar. Hem tankerle su alp hem de bir daha para ödüyoruz dedi.

HEM TANKERLE SU ALIYORUZ HEM BELEDYEYE PARA ÖDÜYORUZ

Vatandalardan Fikri Aras, mahallelerinde sorunlarn bitmediini söyledi. Aras, En bata susuzluk sorunu. Yaz aylarnda aylk en az 50-60 tane tankerle su alyoruz. Art belediyeye su paras ödüyoruz. Onu geçtim u yollarmzn haline bakn. Yazn tozdan kn çamurdan geçilmiyor. çocuklarmz dar brakmyoruz. Arabalarmzn hepsi alt takmlar gitti zaten çukurlardan. Daha önce buras asfaltt. Oray kazdlar 3 senedir asfalt yapacaz diye ayn olduu gibi duruyor. Kimse buraya uramyor. Bildiiniz mahrumiyet bölgesi. Yollarmza bakyorsunuz ana yoldan buraya gelene kadar bir tane k yok. Gece genç kzlar iten geliyor oradan buraya gelene kadar çou zaman ailesi önüne gitmek zorunda kalyor. Hem köpeklerden hem de karanlktan. Sorunlarmz çok. çöplerimizi bile 3 günde bir gelip alyorlar. Her gün kesinlikle gelip almyorlar. 3 günde bir gelip alnr çöplerimiz diye konutu.

Cemil Öztap isimli vatanda ise, Köy yolu bile böyle deildir. Buras ehir olduuna göre biz vergimizi de veriyoruz. Bakn u anda halimizi görüyorsunuz. Üst üste ikayet ediyoruz. Belediyeden kimse gelmiyor. lgilenen kimse yoktur. Bu yolu da biz cebimizden yaptk. Mucuru her eyi kendi cebimizden getirdik eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git