Coşkuna 13 yıl cezaevi onandı!

FETÖ'nün Diyarbakır, Bitlis, Siirt, Batman, Şırnak ve Mardin illerinden sorumlu bölge mahrem imamı ve sözde Bitlis İl Valisi sıfatıyla faaliyetleri bizzat organize eden Yusuf Coşkun’a verilen 13 yıl 9 ay hapis cezası Diyarbakır Bölge İstinaf Mahkemesi Terör Ceza Dairesince oy birliğiyle onandı. Sanığın hükmen tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Haberler 13.07.2021 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, Bitlis, Siirt, Batman, rnak ve Mardin illerinden sorumlu FETÖnün bölge mahrem imam ve sözde Bitlis l Valisi sfatyla hain faaliyetleri bizzat organize eden Yusuf Cokuna verilen 13 yl 9 ay hapis cezas Diyarbakr Bölge stinaf Mahkemesi Terör Ceza Dairesince oy birliiyle onand. Sann hükmen tutukluluk halinin devamna karar verildi.

FETÖnün 6 ilden sorumlu mahrem imaml ve sözde örgütün Bitlis l Valisi sfatyla gizli faaliyetleri organize eden Bekir kod adl Yusuf Cokun Diyarbakr Ar Ceza Mahkemesince 13 yl 9 ay hapisle cezalandrld. Sank karara itiraz edip stinaf Mahkemesine bavurdu. FETÖye ait El Hamra isimli irketin genel müdürlüünü yaptn, 17/25 Aralktan sonra hükümet kanadndan baz iddialar ortaya atlsa da 16 Haziran 2016 tarihine kadar bu oluumun terör örgütü olduuna dair bir yarg karar olmadn belirtti. Oluan kaotik durum nedeniyle terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlandn ifade eden Yusuf Cokun, örgütün gizli haberleme a By Lock kullancs olduunu da reddederek beraatn istedi.

KULLANMADIM DED PROGRAMLA 5496 MESAJ YOLLAMI

Dosyay esastan inceleyen Bölge stinaf Mahkemesi, delillerin hukuka uygun elde edildiini ve yarglama sonucunda verilen kararda usul ve yasaya aykrlk tekil eden bir durum olmadn, vicdani kannn tam olduunu belirtti. Ceza Dairesi, her ne kadar sank By Lock kullancs olduunu inkr etmi olsa da, kendi telefonundan 174080 ID ve Bitlis imam olduu için o ilin plakasn kullanarak yurur13 kullanc adyla 599 kez giri yapt, 980 mail, 5490 mesaj ald, 5496 mesaj gönderdiinin delillerle sabit olduuna dikkat çekti. Sann 6 ilden sorumlu bölge mahrem imamlnn yan sra tanklarn tehis ve anlatmlarna göre Bitliste örgütün sözde Valisi sfatyla en üst düzeyde illegal faaliyetleri organize ettiini vurgulayan Ceza Dairesi, tank anlatmlarna da yer verdi: Tank ifadeleri öyle:

BZE 1 DOLAR VERP PARANIZ BEREKETLENECEK DED

Snrsz fonu ve yetkisi vardr. Asl meslei Türkçe öretmeni olmasna ramen örgütün güvenlii salam gördüü kadrolardandr. Bu nedenle 6 ilden sorumlu bölge mahrem imam oldu. 17/25 Aralktan sonra Bank Asyaya para yatrmamz için bize talimat verdi. Banka kapanmasn diye ev, araba ne varsa satn, hatta baka bankalardan kredi kullanp buraya yatrn diye sürekli telkinde bulunuyordu. Kimin ne kadar para yatrdn haftalk rapor halinde tutuyordu. Bize sosyal medya hesab açtrp sosyal pencere isimli hesab takip etmemizi, yorumlar yapmamz istedi. Yerel ve genel seçim süreçlerinde AK Parti karsnda en güçlü parti hangisi ise o partiye oy vermemizi istedi. Bu konuda herkesin kendi çevresini, akrabalarn örgütlemesini ve kap kap dolamamz istedi. Bizde By Lock üzerinden bu talimatlar birbirimize aktaryorduk. Darbe giriimi baarsz olunca demokrasi mitinglerine katlmayp dar çkp dua etmemizi istedi. Örgütün en önemli öncelii paradr. Para her eyden önemliydi. Para getiren, himmet verenler el üstünde tutulurdu. 2015ten sonra örgütte dalmalar, kopmalar olunca büyük bölge sistemi deiti ve yeni yaplanmalara gidildi. Yusuf Cokun, Hidayet Karacaya ve Zaman gazetesine sahip çkmak için pankartlar hazrlayp duruma öncesi adliye önünde eylem yapmamz istiyordu. Örgüt kadrolarnn önemli bir ksm deifre olunca birden fazla kod isim kullanmaya baladlar. Yusuf Cokun Bereket paras ad altnda kazancmz ve paramz bereketlensin diye bize 1 dolar verip saklamamz istedi. Sürekli Fetullah Gülenin vaazlarn bizlere izlettiriyordu

YÜKSELEN KONUMU VE TEHLKENN AIRLII

Ceza Dairesi, 13 tann farkl tarihlerde, farkl illerde alnan ifadelerinde sann örgütsel konumuyla ilgili uyumlu bilgiler verdikleri, bölge imam olduu kripto faaliyetler yürüttüüne dair somut bilgiler verdiklerini, bu tanklarn sana iftira atmalar için bir neden bulunmad gibi aralarnda da geçmie dayal bir husumet bulunmadna dikkat çekti.

Sann örgüt içinde yükselen konumu gerei genileyen etki alan ve sorumluluk sahas, bu anlamda meydana gelen tehlikenin arl dikkate alndnda ceza alt snrndan uzaklalmas gerektiine hükmetti. Sana verilen 13 yl 9 ay hapis cezasnda bir isabetsizlik görülmediinden oy birliiyle onanarak hükmen tutukluluk halinin devamna karar verildi.

Ana Sayfaya Git