Çukurca'da dağ keçileri, köye indi

Hakkari’nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde, köylüler tarafından yaptıran gölete inip su içen dağ keçileri, kameralarla görüntülendi.

Haberler 16.08.2018 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede nesli tükenme tehlikesiyle kar karya olan da keçilerinin su ihtiyaçlarn karlamalar için çukurca ilçesine bal Narl köyünde vatandalar, ebeke suyundan borular doeyerek küçük bir gölet yaptrd. Yaam alanlar olan çocuk Tepeden her gün 07.00 ile 13.00 saatleri arasnda köye inen da keçileri, köylülerin yaptrd küçük gölette su içip, geri dönüyor. Köylüler tarafndan ilgiyle izlenen da keçilerinin geli an, kameralar tarafndan da saniye saniye görüntülendi.

DA KEçLER KÖYE ND

Köylülerden Rdvan nanç, da keçilerinin günde iki kez su içmek için köydeki gölete indiini, o anlar ise ilgiyle izleyip fotorafladklarn anlatt. nanç, Köyümüze yakn bölgede bulunan çocuk Tepede yaayan da keçileri için ebeke suyuna borular döeyerek küçük bir gölet oluturduk. Havalarn ar scak olduu yaz aylarnda, yaban keçileri buraya inip su içiyorlar. Bu hayvanlarn daha iyi imkanlarda su içmelerini, insanlardan korkmadan rahat bir ekilde yaamalarn salamak amacyla biz bu faaliyeti gerçekletirdik. Devlet yetkililerimizin de bu hayvanlara sahip çkmasn istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git