Çukurca'da foto safari heyecanı

HAKKARİ'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali' çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Haberler 04.05.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl himayesinde, Hakkari Valilii, Kaymakamlk, Belediye ve Dou Anadolu Kalknma Ajansnn (DAKA) desteiyle düzenlenen festival renkli görüntüler oluturdu. çocuk Tepesinde yamaç paraütü etkinliiyle start verilen festival kapsamnda Kale Tepede kaya trman yaplrken, festivalin trekking ve Zap Suyunda rafting ile gün boyu devam edecei belirtildi. Festival için Türkiyenin farkl illerinden ilçeye gelen 450 fotoraf tutkunu fotorafç da, yarma için en güzel fotoraf çekmeye çalt. lçenin tantmna önemli katk salamas hedeflenen festival, 5 Maysta sona erecek. Festivalin birinci gününde kayt yaptran katlmclar çukurcallar tarafndan evlerinde arland.

FOTO SAFAR HEYECANI

Festivale Ankaradan katlan Abdurrahman Kurt, 7 arkadayla birlikte geldikleri çukurcaya hayran kaldklarn belirterek, Buradaki corafya çok güzel, doas bir baka güzel. Bölgede güvenlik sorunu da yok. Zap Vadisi endemik bitki örtüsüyle dikkat çekiyor. Bu güzel corafyaya, fotorafç dostlar ve tüm turistleri bekliyoruz dedi. Festival sonunda, fotorafçlarn çektii fotoraflar, kaymakamlk tarafndan oluturulan jüri tarafndan deerlendirildikten sonra ödüllendirilecek.

Ana Sayfaya Git