Cuma günü yurdu terk edecek!

Soğuk ve kar yağışlı hava cuma günü yurdu terk edecek

Haberler 26.01.2022 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm yurdu etkisi altna alan zlanda kaynakl souk ve kar yal hava cuma günü yurdu terk edecek, Türkiye, hafta sonundan itibaren yeni bir yal hava dalgasnn etkisine girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüü Hava Tahmini Uzman Abdullah Macit, önümüzdeki iki gün yurdun iç ve dou kesimlerinde kar yann aralklarla devam etmesinin beklendiini belirterek, u bilgileri verdi:

Bu yalar ç Anadolunun dousu, Dou Akdenizde, Güneydou Anadolunun batsnda yer yer youn kar ya eklinde olacak. Bunun yannda Kocaeli ve Sakaryann yükseklerinde de youn kar ya bekliyoruz. Perembe ve cuma günü yal hava yurdun dousuna doru hareket edecek. Cuma günü Dou Anadolunun dousunda kar yalarn gördükten sonra souk ve kar yal havann yurdu terk etmesini bekliyoruz.

SICAKLIK KIYI KESMLERDE MEVSM NORMALLERNE YAKLAACAK

Özellikle yurdun bat kesimlerinin 29 Ocak Cumartesi itibaryla yeni bir yal havann etkisine girecei uyarsnda bulunan Macit, Kylarda yamur ve saanak eklinde balayacak bu yalarn, pazar ve pazartesi günleri yurdun iç kesimlerinde kar eklinde görülmesini bekliyoruz. dedi.

Hava scaklklarnn mevsim normallerinin 6-14 derece altnda seyrettiini vurgulayan Macit, hava scaklnn ky kesimlerde mevsim normallerine yaklaaca, iç ve dou kesimlerde ise mevsim normallerinin altnda kalmaya devam edecei tahminini paylat.

STANBULDA KAR YERN YAMURA BIRAKACAK

stanbulda yarn sabaha kadar orta kuvvette kar yalarnn süreceini belirten Macit, çaramba sabah balayarak üç gün boyunca stanbulda buzlanma ve don olay yaanacak. Dolaysyla vatandalarn ulamda bu uyary dikkate almasn istiyoruz. Hafta sonu yalar stanbulda yamur eklinde olacak. diye konutu.

Hava Tahmini Uzman Macit, Güney Ege ve Akdenizin iç kesimleri için ise zirai don uyars yapt.

Ana Sayfaya Git