Cumartesi de çalışma şart

PTT’de cumartesi günüleri için çalışma zorunluluğu getirildi

Haberler 11.11.2021 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Haber Sen Diyarbakr ube Yöneticisi Ylmaz Tekin, PTT datmclarnn cumartesi günleri de çaltrlmaya balandn söyledi.

Basn Yayn letiim ve Posta Emekçileri Sendikas (Haber-Sen) Diyarbakr ubesi üyeleri tarafndan arlatrlan çalma koullarna ilikin Diyarbakr Suriçinde bulunan PTT Bamüdürlüü önünde basn açklamas yapt. Emekçinin aln terini sizin kr hrsnza ezdirmeyeceiz pankartnn açld açklamada, konuan Haber-Sen MYK Üyesi Sabri Gündüz, çalma koullarnn yasalarla belirlendiini hatrlatarak, PTT çalanlarna yasalarla belirlenen koullarn dayatldn kaydetti. Yasa d zorla çaltrmann suç olduunu hatrlatan Gündüz, cumhuriyet savclarn görve çard.

HAKLARINDA SORUTURMALAR AçILIYOR

Konuya ilikin ortak açklamay yapan Haber-Sen Diyarbakr ube Sekreteri Ylmaz Tekin, PTT Diyarbakr Bamüdürlüü bünyesinde çalanlarnn iyerlerinde yaadklar sorunlarn içinden çklamaz, Posta Datm ve Merkez Müdürlüklerinin ise personel yetersizlii nedeniyle çalamaz duruma geldiini dile getirdi. Tekin, geni yüzölçümü ve yaklak 2 milyon nüfusa sahip Diyarbakrda, kentlemenin artmasna paralel olarak PTTnin personel istihdam etmesi gerekirken kar hrs yenik düerek konuya kaytsz kaldn ifade etti. PTT yönetiminin personel eksiklii sorununu kabul etmediini vurgulayan Tekin, PTTnin bu tutumu emekçileri ar iç yükün altnda brakm ve zaman zaman arkadalarmzn vatandalar ile kar karya gelmelerine neden olmutur. Artan i yükünü yetitiremeyen PTT emekçisi, her gün CMER ve NFodanikayet edilmekte, haklarnda soruturmalar açlmaktadr dedi.

TEBLGAT KANUNUNA AYKIRI

Günlük en az 60 tebligat ya da 80 kargo datm zorunluluunun Tebligat Kanununa aykr olduunu, bunun usulsüz tebligat datmna neden olduunu sözlerine ekleyen Tekin, Hem de biz emekçilerin tayamayaca miktarda kargo ile datma çkmasna neden oluyor diye konutu.

Datma çkacak evrak saylarnn fazlalnn Tebligat Kanununda belirtilen uygun datmn yaplmasn engellediini belirten Tekin, datclarn her gün çok fazla gönderi ile datma çkmasnn hizmet kalitesini düürmekle kalmadn, datclarn hem idari hem de adli soruturmalara maruz kalmasna eden olduunu anlatt.

Artan i yükünü karlayacak sayda personelin çaltrlmas yerine PTT merkezlerinin ölen aralar açldn, datmclarn cumartesi günleri çalmaya balandn belirten Tekin, i yükü altnda ezilen çalanlarn, disiplin cezas tehdidi, uyar, bask ve mobbinge maruz kaldn söyledi. çalma koullar nedeniyle Anayasann zorla çaltrma ve angarya yasann ihlal edildiini vurgulayan Tekin, Datma çkarlmas gereken tebligat saysnn artrlmas, gerekse adrese teslim edilmesi gereken kargonun arlnn artrlmas hukuka aykr olduu gibi insan onuruna da aykrdr diye belirtti.

Tekin, bu uygulamalara imza atan kamu görevlilerinin açkça suç ilediini ve buna kar yasal haklarn sonuna kadar kullanacaklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git