Cumhurbaşkanı Erdoğan erken emeklilik tartışmalarına noktayı koydu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olacak bir kişi 40 yıl çalışmadan devletten maaş ve sağlık sigortası hizmeti alacaktır. Böyle bir şey olur mu?"

Haberler 16.10.2018 - 12:45 Son Güncelleme : 16.10.2018 - 12:49

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, grup toplantsnda önemli açklamalarda bulunuyor.

te Cumhurbakan Erdoann açklamalarndan satr balar:

Erken emeklilii sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz. Ama siyasette bu yol açktr. Bilindii gibi ülkemizdeki sosyal güvenlik mevzuatna göre 3 ayr hususa baklmas gerekiyor.

Son günlerde emeklilikte yaa taklanlar adyla yürütülen bir kampanya var. Hatta bunun için bir dernek dahi kurulan bir dernek dahi var.

Dünyann hiç bir yerinde 38 yanda emeklilik diye bir uygulama yoktur. 48 yanda emekli olan bir kii dahi yaklak 30 yl sistemde kalacaktr. Bugün ülkemizde ortalama emeklilik ya 52dir. 20 yl çalp 38 yanda emekli olan biri 40 sene devletten maa alacak. Böyle bir uygulama olamaz. Sosyal Güvenlik Kurumunun hesabna göre, emeklilikte yaa taklan denilen gruba 6,2 milyon kii giriyor.

Bu teklifin yllk maliyeti 750 milyar liraya ulayor. Biz ekonomide bir ekonomik kurtulu sava verdiimiz bir dönemde böyle bir yükü milletimizin srtna bindirmek gibi bir hakkmz var m? Ben bunu milletimize soruyorum.

Ekonomik savan verildii dönemde, bir tarafta frsatçlar türedi, dier taraftan da bunlar türedi. Böyle bir ey olamaz, buna adalet, hak denmez.

Ayrca tüm emeklilerimize Ramazan ve kurban Bayramlarnda ikramiye veriyoruz. Ülkemizin imkanlar arttkça emeklilerimizin de durumunu iyiletireceiz.

Emeklilikte yaa taklanlar kampanyas siyasi bir ranta dönütürülmemelidir.

Bugün emeklilikte yaa taklanlar diyerek kampanya yürütenlerin bir bölümü resmi ya da gayri resmi olarak çalmaya devam edecektir. Hakikat buyken göz göre göre Sosyal güvenlik sistemimizi yeni bir batan içine neden sürükleyelim.

Türkiye geçmite popülist politikalardan çok çekti, gelin yeniden bu tehlikeli alkanl hortlatmayalm.

Münbiçte u anda Mehmetçiimiz, Amerikal askerlerle müterek eitim sistemini cereyan ediyor. Bir an önce, takvim 90 gündü, 90 günlük takvim ne yazk ki u anda çalt diyemeyiz, çalmad. çalmazsa biz orada da göbeimizi kesmeyi biliriz, gereini yaparz. Ayn ekilde Fratn dousunda gereken admlar atlmaz, hala bu gecikme süreci devam ederse orada da özellikle bu YPG/PYDye, daha dorusu PKKya kar atlmas gereken admlar en üst düzeyde atacaz, gereini yapacaz.

Ana Sayfaya Git