Cumhurbaşkanı Erdoğan Moldova'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temaslarda bulunmak üzere geldiği Kişinev’de Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon tarafından resmi törenle karşılandı.

Haberler 17.10.2018 - 13:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, temaslarda bulunmak üzere Moldovann bakenti Kiineve geldi. Erdoan, Cumhurbakanl Binasnda Moldova Cumhurbakan Igor Dodon tarafndan resmi törenle karland. ki ülke marlarnn okunduu törende, askeri kta selamland. Erdoan, heyetlerin takdim edildii karlama töreninin ardndan mevkida Dodon ile ikili görümeye geçti.

ABD Dileri Bakan Mike Pompeo ile görümenin ardndan Moldovaya hareket eden Cumhurbakan Erdoan, iki günlük temaslar kapsamnda Dodon ile gerçekletirecei ikili ve heyetleraras görümenin ardndan ortak basn toplants düzenleyecek. Temaslar kapsamnda Cumhuriyet Niannn tevcih edilecei Erdoan, Cumhurbakanl binasnn hizmete açl törenine katlacak. Erdoan daha sonra Moldova Cumhurbakan Dodon tarafndan Cumhurbakan Erdoan onuruna verilecek resmi yemee katlacak.

Cumhurbakan Erdoan, bugünkü temaslar kapsamnda Hükümet Binasnda Moldova Babakan Pavel Filip ile de bir araya gelecek ve daha sonra da anlamalarn imzalanmas törenine katlacak.

Cumhurbakan Erdoana temaslarnda Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Ulatrma ve Altyap Bakan Mehmet Cahit Turhan, Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Kasapolu elik edecek.

Ana Sayfaya Git